Son haftalarda gönüllerde taht kuran Bursaspor’umuzun oyuncu ve takım istatistiklerine baktığımızda başarı ve başarısız olan yerlerimiz nelermiş! İnceledim… Bunları yazarken tabii ki en başarılı veya başarısız ayırımı yapmak niyetinde değilim. Amacım her geçen maç iyiye giden takımımızın oyuncu verimliliklerini resmetmek. Takımımız top kapmada yüzde 73,6, ikili mücadele yüzde 48,7, hava topu mücadelesinde yüzde 51,8’le karşımıza çıkıyor. İkili mücadele ve hava topu mücadelesinde oldukça geriyiz. İsabetli pasta yüzde 78,7, pas / 90 Dakika 424,8 tane. Pas yönleri yüzde 35,5 ileri, 24,0 sola, 25,2 sağa, 15,3 geriye oynuyoruz. Yüzde 35 fena bir oran değil. Bölgelere göre pas isabetimiz ise rakip yarı sahada yüzde 68,6, kendi yarı sahamızda yüzde 87,7. Uzun pasta yüzde 51,2’lik başarı oranı son haftalarda artarak devam ediyor.

DAKİKADA BİR GOL ATIYORUZ

Yediğimiz toplam 26 gol; maç başına 1,7 gol yemişiz. Yüksek bir oranımız var. Rakip kaleye attığımız şut: (Engellenenler hariç) sayımız 136 tane ve bunların 75 tanesi isabetli. Şut oranımız yüzde 55; oldukça iyi. Golcü takım olma nedenimiz bu olsa gerek. Şimdiye kadar 15 maçta 28 gol attık. Maç başına attığımız gol sayımız 1,86. Pozisyonları gole çevirme oranımız ise yüzde 20,6. Her girdiğimiz beş pozisyondan birini takımımız gole çevirmiş. Ayrıca her gol atma sıklığımız ise 48,2; yani dakikada bir gol atıyoruz. Sol ayak golü 6 tane var, sağ ayakla 20 gol atmışız ve kafa golümüz ise sadece 2 tane. Kullandığımız penaltı sayısı ise 1. Ceza sahası içinden 22, ceza sahası dışından attığımız gol sayısı 6 tane. Duran top golüyse sadece 1 tane. 15 lig maçında 6 galibiyet, 3 beraberlik, 6 yenilgi aldık. Galibiyet ve yenilgi yüzdemiz ise yüzde 40.

Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor Bursaspor’da Afyonspor hazırlıkları sürüyor

EMİRHAN’IN YERİ BAŞKA

Emirhan Aydoğan, son maçta en çok topla buluşan oyuncumuz; açık ara 106 topla önde. Pas isabet oranı yüzde 80.2, rakip sahadaki isabetli pas yapmada yüzde 67,2’lik bir başarı yakalamış. 4 orta yapmış, 4 tane şut pası vermiş; ceza alanın dışından 4 şut çekmiş, hepsi isabetli. En fazla uzun top (15) kullanan oyuncumuz. Son maçın en başarılı oyuncularından.

SAVAŞÇI ONUR

Onur Atasayar, 74 kez topla buluşan oyuncumuz. Yaptığı dört ortayla ve % 50 başarı ile en isabetli orta yapan oyuncumuz. Kalemizden 3 tane tehlikeli olabilecek topu ters kademe ile uzaklaştırarak puan almada önemli katkı koydu.

PASLARIN EFENDİSİ CÜNEYT

Cüneyt Köz, 68 kez topla buluşma başarısına sahip. Pas isabet oranında yüzde 93,7 ile öne çıkıyor. Rakip sahadaki pas oranı da yüzde 89,5. Yüksek bir orana sahip. 11 uzun top kullanmış. En büyük problemi ikili mücadele kazanamamış olması ama kalemizden tehlikeli olabilecek 4 topu uzaklaştıran oyuncumuzdu.

BURAK BOMBA GİBİ

Burak Altıparmak 60 kez topla buluşmuş. 3 tane şut pası verme ile takımın en iyisi. İsabetli pas oranında yüzde 76.5, rakip saha içinde yüzde 70 iyi bir oran.

KAPACAK KENDİNE GELSİN!

Burak Kapacak, 47 kez topla buluşma, rakip ceza alanına 5 orta ile en çok orta yapan oyuncumuz. Pas isabet oranı 70, rakip sahadaki pas oranı çok düşüyor yüzde 50. Rakip sahadaki paslardaki isabet oranını arttırması hem kendine hem takıma çok fayda sağlayacak.

PÜRÜZLER DÜZELTİLMELİ

İkili mücadelede Emirhan 7/5, İsmail Çokçalışır 11/7, Burak Kapacak 13/7, Burak Altıparmak 9/4, Ali Akman 10/3 Batuhan Kör 6/3 ile maçı tamamladılar. Yukarıda yazılı istatistikleri şimdilik beğenilecek gibi. Gelişim devam edecek. Bu gençler ikinci yarı çok daha güzel sonuçlar alacaklar. Bunun işaretini verdiler. Maçın akışında ise, İstanbulspor karşısında Bursaspor’un gençleri iç sahada oynar gibi maça başladı. Bu rahatlık belki de Göztepe kupa maçı başarısından kaynaklıydı, bilemem. Burak Altıparmak, Emirhan’ı orta merkezde daha önceki maçlara göre yalnız bıraktı. Fazla ve gereksiz olarak sağ kanada çok çıktı. Boşalttığı alanı ise genç Kerem hemen kapatamadı. Sonuçta 8 numara pozisyonunda oynamak isteği merkez orta sahamızı çökertti. Savunmamız zor anlar yaşadı. Hâlbuki Batuhan Kör ve Burak Kapacak, klasik sağ ve sol açık gibi oynuyorlardı. Burak Altıparmak’ın bu bölgeyi kullanmasına gerek yoktu. Batuhan ve Kapacak’ın da orta merkeze; yani iç bölgeye yardımları olmayınca erken yediğimiz goller moral olarak takımımızı etkiledi.

KENETLENELİM YETER

Biz Bursaspor olarak rakiplere karşı, orta sahayı kalabalık tutarsak her rakibi hataya zorlarız. Gençlik ve takım uyumumuzun oluştuğu sinerji ile durdurulamayan pes etmeme isteğimiz, enerjimizle birleşince sonuç kendiliğinden geliyor. Silahımız disiplinli oyun, kenetlenmiş oyuncu ve teknik kadro. Bursaspor’umuzun İstanbulspor’a karşı verdiği ikinci yarı mücadelesi ise ayrı bir onur savaşı gibi oldu. Bu takım her maçta ayrı bir tarih yazacak gibi. Sadece kendilerini Bursa’nın sahibi sanıp, paraları cebine koyan, ismine kent dinamikleri denen topluluk, bakalım bu yürekleri büyük, yaşları küçük gençleri ne zaman fark edecek(!)