Bursa’da gençleri konu alan o kadar çok etkinlikler oluyor ki, bazen dışarıdan bazı gençlerin keşke bende Bursa’da yaşasaydım dediğini duyar gibiyim. Üniversite öğrencileri adeta Bursa’da okumaktan memnun ki, zaten en çok tercih edilen illerin arasında Bursa var. 

Tabi bu neyden kaynaklanıyor, öğrencileri anlayan bir üniversite, öğrencilerini anlayan bir rektör ve en önemlisi de öğrencilerini anlayan bir belediye. 

Okulların açıldığı zamanlar yurdun her köşesinde yurt problemi yaşanırken Bursa’da bu konuda bir veryansın duyan oldu mu? bence olmadı çünkü Bursa öğrencilerine sahip çıkıyor. 

Çorba çeşmesini hiç duydunuz mu? Büyükşehir Belediyesi’nin üniversiteye kurduğu bir çeşme, musluğu açınca sıcacık bir çorba geliyor musluklardan yanında da ekmek. Sabahın ayazında öğrencilerin içini ısıtan bir çorba. Dedim ya öğrencilerini, gençlerini düşünen bir Büyükşehir…

Asıl konumuz ne biliyor musunuz? Asıl konumuz öğrencilerin, gençlerin dilinden anlayan bir Büyükşehir. Gençler şimdilerde neredeyse hepsi bir sosyal medya fenomeni olma peşinde. Bu duruma tepki göstermek yerine sosyal medya fenomenlerini gençleriyle buluşturan bir Büyükşehir’e sahip Bursa. Çünkü öğrencilerinin, gençlerinin ne istediğine, ne sevdiğine önem veriyor. 

Dedim ya Bursa’da yaşayan ve Bursa’ya gelen gençler çok şanslı.