Zeytin, zengin besin değeri ve lezzetli aroması ile ülkemizde sıklıkla tüketilir.   İklimi ve coğrafi koşulları sebebiyle zeytin üretiminde dünyaya zeytin ihraç eden bir ülkeyiz. Oldukça geniş bir çeşitliliğe sahip olan zeytin, yetiştirildiği bölgenin iklimi ve coğrafi koşullarının etkisiyle farklı yapılara ve aromalara sahiptir.

Ülkemizde üretilen lezzetli zeytin çeşitleri arasında yer alan Gemlik zeytini, aroması ve yapısı ile en sık tercih edilen zeytindir. 

 Gemlik zeytini, küçük çekirdekli, ince kabuklu ve bol etli olması sebebiyle daha çok sofralık olarak tüketilmektedir.

Gemlik zeytini etli yapısı ve lezzetli aroması ile lezzet severler tarafından sıklıkla tercih edilen zeytin çeşitlerinden biridir. Gemlik zeytini, hiçbir kimyasal işlem görmeden sofralarımıza ulaştırılan lezzetli bir besindir. Gemlik zeytinlerinin elle toplanması, zeytinin diğer toplama yöntemleriyle toplanması esnasında oluşan kayıpları ortadan kaldırır. Bu sebeple lezzetinin yanı sıra sağlık içinde oldukça faydalıdır. Gemlik zeytinin raf ömrü diğer zeytin çeşitlerine göre daha uzundur.

Bursa’nın coğrafi işaretli ürünlerinden  biri olan Gemlik zeytini bu eşsiz coğrafyanın en  önemli lezzetlerinden biridir.