Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Bursa’daki basın çalışanları ile bir araya geldi. Biz de ‘agazete’ ailesi olarak katıldık.

Bu vesile ile Başkan 45 aylık icraatlarını anlattı.

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı.

Başkan açılış cümlesini "Huzurun kentinde, mutluluğun kenti Mudanya’dayız. Yaklaşık 45 aydır birlikteyiz ve bu dönemde çokta güzel işlere imza attık" diyerek başladı.

"Belediye kasasındaki her kuruşu halkın yararı için harcayacaklarına dair söz verdik ve sözümüzde durduk" diyen Başkan Türkyılmaz doğrunun her zaman kazandığını

bunun karşılığında insanların mutluluğunu gördüğünü

bunların sonucunda da yaşanan mutluluğun

sizi daha çok çalışmaya ve doğru işler yapmaya sevk ettiğini dile getirdi.

Çalışanlarının maaşını ödeyemeyen belediyeden bugün bütçesini üçe katlamış,

gerçekleştirme performansı yüzde 90’ların üstüne çıkmış, alacağı borcundan çok daha fazla

borcunun büyük çoğunluğunu ödemiş belediye haline gelmek kolay değil.

Ekip olarak biz bunu başardık" vurgusu yapan Başkan

"Biz belediye başkanı olduğumuzda halkımıza söz verdik kasadaki her kuruş halk için harcayacağımızı söyledik ve uyguluyoruz. Bizde rant ve yolsuzluk olmaz. İlk yaptığımız lerin başında liman düzenlemesi vardı.

Köy meydanlarımızı ve yollarımızı elden geçirirken aynı zamanda mahallelere çocuk parkları yapıldı.

Her köyümüze bir halı saha sözü verdik ve bugüne kadarki sayısı 10’u geçti. ‘Zeytin dalı projemiz’ ise bir çok projeden önemli çünkü Kimse kimsesiz kalmayacak ve hiçbir çocuk yatağına aç girmeyecek, bugüne kadar ilçemizde 7 bine yakın ev tarandı 2 bin üzerindeki insanımıza sağlık, gıda ve ihtiyaç duydukları hizmetler verilmekte.

Yine ‘Uğur böceği’ projemiz var, doğumdan ölüme kadar bütün insanlarımıza dokunacağımızın sözünü verdik. Gebe kadınlarımızın gebelikten itibaren hem evladının hem de annenin sağlığıyla yakından ilgileniyoruz” dedi.

Ve Alinur Başkan'la olan ilişkilerini da sorduk Türkyılmaz Başkan'a:

Ve işte yanıt: "Yakında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a iade-i ziyarete gideceğiz. 6 aylık sahil projesi için 30 Ocak için söz aldık. Gerçi bu zamanda  büyükşehirden fazla bir şey beklememek lazım. O nedenle bize yetki versinler yeter. Biz gerekeni yaparız. Biz bütçemiz ve projelerimizle gerekeni yaparız"

İddialı icraatlarını sürdüren Hayri Başkan, 45 ay boyunca bir karış yeri dahi imara açmadıklarını

bu konuda amaçlarının Mudanya’nın değerlerini kaybetmeden geleceğe taşımak olduğunu dile getirdi.

Kentsel dönüşümdeki felsefesini ise 'halkçı' olarak tanımlayan Başkan, "Kimseyi mağdur etmeden ve en önemlisi kenti mağdur etmeden kentsel dönüşüm çalışması yapılıyor bu çalışmalar Mudanya’nın hepsini kapsıyor ada ya da parsel bazlı değil” dedi. Ve son olarak da Yıldız Parkı projesi için müjdeyi verdi.

Gelecek yıl ki 10 Ocak buluşmamızı inşallah o tesislerde yaparız...