Fransa’da 1963 yılında kurulan, otomotiv ve beyaz eşya sektörlerine yönelik Groupe Plastivaloire, Kayapa OSB’deki fabrikasında imal ettiği ürünleri, düzenlediği Tech – Day etkinliğiyle sergiledi.
Yüzde yüz Fransız sermayeli olan ve dünyanın çeşitli ülkelerinde üretim faaliyetlerini sürdüren  Groupe Plastivaloire’nin Bursa Fabrikasındaki Tech – Day etkinliğine, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Osman Günay ve Kayapa OSB Başkanı Yalçın Toy’un yanı sıra Groupe  Plastivaloire CEO’su Patrick Findeling, Groupe Plastivaloire Satış Direktörü Nicolas Garreau da katıldı. 
Bursa Fabrikası’nın, talepleri karşılayabilecek miktar ve kalitede parçaları üretecek insan kaynağı ve malzeme olanağına sahip olduğunu belirten Groupe Plastivaloire CEO’su Patrick Findeling, Türkiye’nin otomotiv alanındaki imkanlarının, grubun gelişmesi için önemli bir fırsat olduğunu da sözlerine ekledi.
Otomotiv sanayinde güçlü bir konumda olan Bursa’nın, önemli, güçlü ve uluslararası firmalar için cazibe merkezi olması sevindirici bir durum. Bu gelişmeler hem bölge sanayisine hem de ekonomisine önemli katkılar sağlayacaktır.

250 BÜYÜK FİRMADA BURSA OSB DAMGASI
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası tarafından 2018 yılı verileriyle açıklanan Bursa’nın 250 Büyük Firması açılışında, Bursa OSB’de faaliyet gösteren 46 firma yer aldı.
Bursa OSB Müdürlüğü’nün açıklamasına göre, bu 46 firma Bursa’nın 250 Büyük Firmasının toplam cirosunun yüzde 34’ünü elde ediyor. İhracatın yüzde 43’ünü, üretimden satışların yüzde 40’ını, istihdamın yüzde 18’ini gerçekleştiriyor.
Bursa’nın 250 Büyük Firması arasında yer alan Bursa OSB firmalarını kutlayan Bursa OSB Başkanı Hüseyin Durmaz da, Bursa OSB’nin Bursa ve Türkiye ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğini belirtti.
Bursa ve Türkiye ekonomisine değer katan tüm firmalara biz de tebriklerimizi sunuyoruz.

KAYAPA OSB’DE AĞIZLAR TATLANDI
Kayapa OSB’de, Muharrem Ayı dolayısıyla aşure ikramı gerçekleştirdi. 
Bu yıl 6’ıncısı düzenlenen aşure ikramında, KSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ali Güler, Kayapa OSB Yönetim Kurulu Üyesi Salim Salim Balcı ve Bölge Müdürü Recai Akıncı, Cuma namazı çıkışında aşure dağıttı.
Mübarek Muharrem ayında gerçekleştirilen aşure ikramıyla, bölge çalışanları arasındaki birlik ve beraberlik duygularının artırılması ve bir geleneği yaşatmayı amaçladıklarını ifade eden KSİAD Başkanı Ali Güler, bu geleneğin gelecek yıllarda da devam etmesini temenni etti.