Kıymetli okurlar...

2019 yılından beri dünyayı kasıp kavuran koronavirüs vakalarının yeniden yükselişte olduğu bir süreçteyiz.

Henüz Çin’den Avrupa’ya geçmeden yakından takip ettiğim bu salgından şimdiye dek gerek maske kullanımı gerekse kişisel temizlik anlamında tedbirlerimi alarak korunmuştum. Ancak geçtiğimiz hafta temaslı olduğumu öğrendim ve testimi yaptırmadan kendimi karantina altına alıp virüsü yaymamak adına elimden geleni yaptım. Temaslımın testinin pozitif çıkmasının ardından Nilüfer İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı filyasyon ekipleri telefon yoluyla kendisine ulaşıp bilgi verdi ve çalışma durumuna bağlı olarak rapor isteği soruldu.

2 gün sonra benim yaptırdığım test sonucu aynı gün pozitif çıktı. Ancak neredeyse bir hafta boyunca Yıldırım İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından benimle iletişime geçmedi. 184’e durumu bildirdiğimde konunun yalnızca ilçe sağlık müdürlükleri tarafından çözülebildiği yanıtını aldım.

2 gün süren yanıtsız aramalarım sonucunda nihayet rapor talebimi bağlı olduğum ilçe sağlık müdürlüğüne iletebildim. Koronavirüs sürecim, hayatında ilk kez bu hastalığa yakalanmış biri olarak yapmam gerekeni bilemediğim, sağdan, soldan bilgi almaya çalıştığım günler olarak geçti.

Elbette ki pandeminin yayılmasıyla sağlık ekiplerinin yoğunluğunun arttığını anlayışla karşılamak durumundayız ancak uygulamanın bazı bölgelerde yapılıp bazı bölgelerde yapılmaması beni bir miktar düşündürdü. Konuyla ilgili yetkililerin gerekeni yapacağına eminim. Ancak kurumlar bu gibi durumlarda daha dikkatli olmalı.

***

MHP Bursa Milletvekili Mustafa Hidayet Vahapoğlu dün yaptığı açıklamada Uludağ’da doğup Karacabey’de denize dökülen Nilüfer Çayı’na sanayicisinden ev hanımına, öğrencisinden işçisine bütün Bursa'nın sahip çıkılması çağrısında bulundu.

Vahapoğlu’nun açılamasına göre Bursa'daki mevcut atık su arıtma tesislerinden kapasitesi yeterli olanların üç ay, revizyon ihtiyacı olanların ise Haziran 2022'ye kadar uyum sağlaması, yeni yapılacak, eski tesislerden de yeniden yapılması gerekenler dahil olmak üzere tüm atık su arıtma tesislerinin bu standartlara göre tasarlanması ve genelgenin yayımlanma tarihi olan Haziran 2021'den itibaren 6 ay içerisinde proje onay işlemlerinin tamamlanması şartı bulunuyor.

Genelgenin sağlıklı işlemesi için bu projelerin 1 yıl içerisinde inşaat ihalesinin sonuçlandırılması ve en geç Haziran 2024'te tesislerin inşaatlarının tamamlanarak işletmeye alınması gerekiyor.

Bursa’nın suyu, toprağı, havası hepimiz için, ülke ekonomisi için önemli. Şehirler sadece yapılardan ya da politik unsurlardan ibaret değil. Doğamıza hep birlikte sahip çıkalım.