Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) ile TOBB Bursa Kadın Girişimciler Kurulu işbirliğinde bu yıl ikincisi düzenlenen Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması’nın kamp etabı tamamlandı.

39 kadın girişimci adayının jüri karşısına çıkarak 'iş fikirleri'ni anlattığı yarışmanın sonuçları yakında özel törenle açıklanacak.

Kampın ilk gününde girişimcilik, pazarlama ve finansman alanlarında eğitim alan kadın girişimciler, kampın ikinci gününde ise jüri karşısına çıkarak iş fikirlerini anlatma mücadelesi verdiler.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, Türkiye’nin hedeflerine ulaşabilmesi adına kadın girişimcilerin teşvik edilmesi ve kadınların güçlendirilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Bu doğrultuda BTSO olarak çok sayıda projeyi hayata geçirdiklerini anlatan Onur, Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması’yla da kadınlara destek olmayı sürdürdüklerini dile getirdi.

Konuklardan KOSGEB Başkan Yardımcısı Ahmet Akdağ, Türkiye’de yaklaşık 1,4 milyon girişimcinin bulunduğunu söyledi.

Kadın girişimcilerin sayısının ise çok kısa bir zaman önce 100 bini aştığına dikkat çeken Akdağ, “Toplumumuzun yarısını kadınlarımızın oluşturduğunu düşündüğümüzde, girişimcilikte ortaya çıkan bu tabloyu yeterli görmüyoruz. Kadınlarımızın iş hayatında işveren olarak daha fazla yer almasını istiyoruz. Bu tarz organizasyonlar da bunu desteklemesi açısından son derece önemli. KOSGEB olarak bu çalışmaların yanında olmayı sürdüreceğiz” dedi.

TOBB Bursa KGK Başkanı Nurcan Özdemir ise Türkiye’de her geçen gün kadın girişimci sayısının arttığını ve Bursalı kadınların da iş yaşamında daha fazla rol almaları gerektiğini belirtti. Bu yıl ikincisi gerçekleştirilen yarışmaya 1200’den fazla başvuru aldıklarını söyleyen Özdemir, yarışmaya olan ilginin gelecek adına kendilerini ümitlendirdiğini söyledi.

Uludağ Üniversitesi Rektör Yardımcısı Aslı Hockenberger ise Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması’nın çok önemli bir organizasyon olduğunu söyledi. Yarışmaya katılan kadınların hepsinin birbirinden değerli fikirleri olduğunu belirten Hockenberger şunları söyledi: “39 finalistimizi dinledik. Yarışmacıların hepsi çok heyecanlıydı ve sunumlar harika hazırlanmıştı. Kadınlarımızla gurur duydum.”

Geçen sene düzenlenen Kadın Girişimcilik Kampı ödülü alan ve bu yıl jüri olarak yarışmada yer alan Gökçe Aktaş yarışmanın, kadın girişimcilere önemli katkılar sağladığını dile getirdi. Yarışmaya katılmasıyla ufkunun genişlediğini ve daha hızlı biçimde işlerine yön verdiğini belirten Aktaş, “Bu yarışmaya katılmasaydım belki de iş fikrimi rafa kaldıracaktım. Ancak şimdi çok farklı şeyler düşünüyor ve fikrimi geliştirmeye çalışıyorum” şeklinde konuştu.

Kadın Girişimcilik Kampı Ödüllü Proje Yarışması’nda bu yıl toplamda 37.500 bin TL ödül dağıtılacak. Birinciye 12.500, ikinciye 10.000, üçüncüye ise 7.500 TL ödülün verileceği yarışmada ayrıca seçilecek olan üç kadın girişimci ise 2.500 TL’lik mansiyon ödülünün sahibi olacak.

Fikirlerin tozlu raflarda kalmaması için icraata geçmesi ve tanıtılması amacıyla yapılan bu tip organizasyonlara şehir adına ülke adına bir nebzecik de olsa destek verilmelidir. Bazen hiç beklemediğimiz cevherler ortaya çıkar kendisine ya da çevresine ilham kaynağı olur.

Fikirler bazen gençlerden bazen kadınlardan bazen de tecrübeden yani güngörmüşlerden ömrünü sanayi çarkları arasında geçirmişlerden çıkar. Fikir ve projeler kimden gelirse gelsin kulak vermek dinlemek ve hayata geçirmek lazım.

Bence her kamu kurumu da kendi dalında bu tür teşvik yarışmaları ve organizasyonlar düzenlemeli ve çapını genişleterek geleneksel hale getirmeli. Tüm illerin birincileri finalde Türkiye şampiyonluğu için yarışmalı...

Oluşturulacak sinerji gelecek adına umut ve ışık olacaktır... Sözün özü girişimciye fikri olana tam destek hep destek olmalıyız...

Eski köye yeni adet istemeyiz devri kapandı...

Eski köy de yeni köy de yeni icatlar, buluşlar ister o yüzden tüm fikirlere açık olmalıyız...