“Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu yeterlidir. Benim manevi mirasım bilim ve akıldır” diyen Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklarıyız biz.

O her şeyi akıl ve bilimin rehberliğinde gerçekleştirmişti. Fikirleriyle bizi aydınlık yarınlara taşıyan ve Cumhuriyeti bizlere armağan eden Mustafa Kemal Atatürk'ün etrafında birleşmeli ve tarihimize sahip çıkmalıyız.

Cumhuriyetimizin dışarıdan ve içeriden birçok saldırıya maruz kalmasına karşın hâlâ ayakta kalmasını ve çağdaş devletler topluluğu içinde önemli bir yere sahip olmasını Atatürk ve arkadaşlarına borçluyuz. Türkiye Cumhuriyeti, ilelebet yaşayacaktır. Ata’mızın Aramızdan ayrılışının 80. yılında O’nu rahmetle ve özlemle anıyoruz.

Atatürkçü olmak için;

Mustafa Kemal Atatürk’ün, ilke ve devrimlerini özümsemek, yaşatmak gerekir. Atatürk’ün, evrensel dünya görüşünü benimsemek gerekir. Atatürkçü demek, Emperyalist ülkelere karşı mazlum devletlerle yürek yüreğe, kol kola mücadele etmek demektir. Eğitim, hukuk, ekonomi, bilim, kültür alanındaki devrimler için atılan adımların sahibi olmak demektir.

Beden toprak olur çürür gider

Fakat FİKİRLER ÖLMEZ!

Onu yaşamalı ve yaşatmalıyız

Selam olsun onun yolunu yol bilenlere

Selam olsun aklın ve bilimin aydınlığında yürüyenlere.