Erkek evin direğidir, babadır, evlattır, kocadır, koruyucudur. Rabbimiz kendi şekline benzer bir şekil ve bu topraktan yarattığı kalıba kendi ruhundan hayat üfledi. Ona kendi sıfatlarından birer zerre verdi.

Bütün bilgileri bilgisayar gibi yükledi. Cennet adını verdiği bir bahçe yarattı. Cenneti meyve ağaçları, akarsular ve çiçeklerle süsledi. Hazreti Adem'i buraya koydu. İlk erkek böylelikle yaratılmış oldu. Erkek; Allah'ın cennetinde yarattığı ilk insandır. Hz. Adem'de Cenabıhakk'ın kendisine vermiş olduğu bu nimetler içinde hamd ve şükür ederek günlerini geçirmeye başladı. Cennette gezerken yoruldu, ulu kestane ağacının gölgesinde uyuya kaldı.

Uyandığı zaman yanında çok güzel bir mahluk gördü. Cennette o zamana kadar kendisinden başka bir insan yoktu. Hayret içinde kaldı. Yanındaki meleklere bu kimdir, nedir diye sordu. Melekler: Bu kadındır. Rabbin onu yalnız kalmaman için ve sana yardımcı olsun diye yarattı. Korkma! Onun eti senin etinden ve kemiği senin kemiğindendir. Artık sen ve Eşin cennette istediğiniz gibi yaşayınız diye emir verildi.

İlk kadın Allah'ın emriyle erkekten doğmuş oldu. Bir nevi kadının anası erkek olmuş oluyor. Yaratılan bir erkek ve ona hediye, emanet edilen bir kadın. Allah'ın emre birbirinizi sevin, yaşayın, evlenin, çoğalın. Kadına şiddet uygulayın, hakaret edin, gücünüzü gösterin, yasaklar koyun, emriniz altına alın, hizmetkarınız olarak kullanın diyen bir emri var mı? Öyleyse erkeklerin bazıları bu hakkı nerden alıyor. Kadını kendi malı gibi görüyor. Ya benimsin ya toprağın lafı. Hangi okulun mezunu bunlar? Kendine eş olarak seçtiğin, severek isteyerek aldığın kadın ne ara senin baş düşmanın oluyor, nasıl bir mantığa sahip kişilik bu? Daha dün güle oynaya yaşadığın, aynı yastığı paylaştığın kadın; bugün mahkeme koridorlarında davacın, sokakta düşmanın.

Eğitim seviyemiz de artsa, yasalar ve kanunlar doğruyu da gösterse, yol gösterenler de olsa, bazı erkeklerin kafa yapısı, düşüncesi değişmiyor. Kıskançlık ve kendini üstün görme duygularını bastıramıyor.

Oysaki erkek demek: Koruyucu, yaratıcı, yapıcı, sahip çıkan, bakan, esirgeyici, gözünden sakınan, sevdiğini el üstünde tutan ve kadının hakkını savunan demektir. Erkek güç, kuvvet demektir. Eskiler "erkekler ağlamaz" , " taşı sıksa suyunu çıkarır" diyerek önemini yansıtmışlardır. Erkek demek: Adalet demektir, adil olmak demektir.

Her şartta sevdikleri için, vatanı için gözünü kırpmadan canını verebilecek olan kişidir. Vatan evladıdır, milletin koruyucusu demektir.

İyi ki böyle erkeklerimiz de var dünyada. İnanıyorum ki onalar sayesinde huzurlu, mutlu, hür özgür yaşıyoruz vatanımızda. Kadına şiddet uygulayan bir erkeğin hakkından yine gelen yine bir erkek oluyor. Göze-göz meselesi. Büyüklerimiz derdi: Dünyaya bir erkek çocuk geldiğinde dört duvar gülermiş sevinçten ve mutluluktan. Dünyaya biz kız çocuk geldiğinde ise dört duvar ağlarmış onların yaşayacağı çileye, kaderine. Doğru erkeğini bulan kadına ne mutlu. Bütün kadınlar erkeklere Allah'ın emanetidir. Bu emanetin kıymetini çok iyi bilen de var, bilmeyen de.

İnşallah bütün erkekler kadınların kıymetini bilen kimselerden olur. Haksızlığa uğramış kadının ahı mutlaka tutar. Bunu akıllarının bir köşesine mutlaka yazsın bilmeyen erkekler. Unutma! Yaşadığını yaşatmadan ölmek yok insana. 

-Saygılarımla-