Yazımızın dünkü bölümünde enerjimizi nasıl yükseltmemiz gerektiğine dair örnekler paylaşmıştık…

Bugün devam ediyoruz…

Enerjinizi yükseltmek adına mesela; meditasyon yapın…

Stresten uzaklaşmak ve enerjinizi artırmak için meditasyon yapmayı deneyin. Kendinizle baş başa kalarak derin ve uzun nefesler alın ve sadece içinde bulunduğunuz ana odaklanın. Meditasyon sizin ruhunuzun derinliklerine inmenizi ve enerji akışınızı değiştirmenizi sağlar.

Seyahat edin…

Uzak veya yakın fark etmez. Daha önce gitmediğiniz bir şehre veya ülkeye giderek oranın yerlisi gibi etrafı keşfe çıkın. Yeni insanlar tanımak ve değişik yerler görmek hem kültürünüze hem de ruhunuza çok şey katar.

Sabahları güne duş alarak başlayın…

Güne duşla başlamak hem bedeni hem de zihni rahatlatarak yeni güne pozitif başlamanızı sağlıyor. Ilık bir duşun ardından soğuk suyla bitişi yaparak hem dinlendirici hem de enerjik bir hava yakalamanız mümkün.

Yeni bir spor dalıyla ilgilenin…

Spor yaşam enerjisini doğrudan artıran bir etkiye sahip. Her gün yaptığınız rutin koşu veya yürüyüş yerine yoga, yüzme, dalış veya kickboks gibi farklı alternatifler deneyin. Bu tür değişik sporlar sizin hayata daha farklı bakmanıza ve kendinizi daha dinamik hissetmenize yardımcı olur.

Evinizin dekorasyonunu değiştirin…

En önemli yaşam alanımız evlerimiz ve evimizin içinde kendimizi mutlu hissettiğimizde biz de hayata daha pozitif ve huzurlu bakıyoruz. Evinizdeki eşyaların yerini değiştirmek ve kullanmadığınız eşyalardan kurtulmak size enerji ve yenilenme hissi verir.

Toprakla uğraşın…

Mutlaka toprağa eliniz veya ayağınız değsin. Bulunduğunuz yerde toprak yoksa en yakın parka gidin çıkartın ayakkabılarınızı ve toprağa basın. Elinizle toprağı karıştırın. Üzerinizdeki kötü enerji toprağa gitsin ve siz de rahatlayın.

Çiçek yetiştirin…

Bahçeniz varsa bahçede, yoksa evinizin bir köşesinde, balkonda veya cam kenarında mutlaka canlı çiçek bulundurun. Ve her gün o çiçeği sevin, sulayın, toprağını karıştırın. Göreceksiniz o anlarda dertlerinizi unuttuğunuzu, mutlu olduğunuzu ve psikolojinizin düzeldiğini…

Arkadaşlarınızı ziyaret edin…

Sıkıldığınız ve kendinizi yalnız hissettiğiniz anlarda aklınıza ilk gelen arkadaşınızı arayın. Hal, hatır sorduktan sonra hiç üşenmeden kalkın ve yanına gidin. Sohbet edin. Dertleşin. Birlikte yürüyün. Unutmayın ki mutluluklar ve üzüntüler dâhil her şey paylaştıkça çoğalır.

Dua edin…

Herkesin bir inancı olmalı. Herkesin de inandığı bir şey mutlaka vardır. Siz de inancınız gereği dua edin. Çünkü dünya dualar üzerine kuruludur. Aracı gerektirmez. Zaman sınırı yoktur. Size yeni hedefler gösterir. Rahatlatır. Kendinizi iyi hissetmenizi sağlar. Yalnız olmadığınızı hissettirir. Size güç verir.

Şükredin…

..Ve bu da bizim önerimiz.                                                                                                                       

Şükredin ve paylaşın.

Unutmayınız ki veren el, alan elden daha üstündür…