Şehrin en etkin ortak paydası Bursa Ticaret ve Sanayi Odası 3 Nisan Salı günü yapılan meclis ve komite seçimleri ile tarihi günlerinden birini yaşamıştı.

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay yüzde 80 gibi yüksek bir oranla mavi liste ile zafer kazandı.

Mavi liste dışında beyaz, turuncu ve sarı listeler vardı.

Şehrin ortak paydası ve ekonomik lokomotifi Bursa Ticaret ve Sanayi Odası'nda geçtiğimiz salı günü yapılan Meclis ve Komite üyeleri seçiminde 63 komiteye mensup 331 komite üyesi ve 134 meclis üyesi için kurulan 73 sandıktan mavi listenin çoğunluğu gündeme damgasını vurmuştu.

Yarında Oda Başkanı, Meclis Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Disiplin Kurulu Üyeleri ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği(TOBB)delegeleri seçimleri yapılarak son nokta konulacak.

Seçim öncesi ve sonrası çok senaryolar yazıldı çizildi. Hala farklı görüş ve fikirler havada uçuşuyor.

Biz neticeye bakalım. Başkan Burkay ve ekibi zaferle çıktı.

Meclis’in 3'te ikisi yenilendi. Mavi liste tek başına hem yönetimi, hem meclis divanını hem de delegeleri seçecek güçte.

Ancak burada bir parantez açmak istiyorum, tıpkı AK Parti güçlü iken ne yaptı ANAP,DP,HAS Parti liderlerini aralarına katarak daha da güçlendi.

Burkay ve ekibi de aynısını yapar mı, yapmaz mı bilemem…

Ancak önceki dönem beraber çalıştığı Meclis üyesi ve Enerji Konsey Başkanı Erol Dağlıoğlu yönetimle uyum içinde ciddi emek ve mesai harcadı.

Neden Dağlıoğlu derseniz.

Dağlıoğlu’nu tanırım ve BTSO’ya verdiği katkılar az değil.İmkân verilirse daha çok katkı vereceğini biliyorum.

Peki,kimdir Erol Dağlıoğlu?

1971 Bursa doğumlu. Marmara Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Elektrik-Elektronik mezunu. Askerliğini 94-96 yılları arasında yedek subay olarak yaptı. 2009-2013 BTSO Meclis üyeliği ve TOBB delegesi, 2013-2018 BTSO Meclis üyesi ve Enerji Konsey Başkanı, TOBB YOİKK altyapı Başkanı. Balkantürk Eğitim vakfı Mütevelli Heyet Üyesi ve Bursaspor Delegesi. En önemlisi başarılı bir iş insanı ve sözü özü aynı olan bir Bursa sevdalısı.

Dağlıoğlu 3 farklı komiteden seçime girdi 3 komiteden de zaferle çıktı.

Komitelerin birinde ise sarı liste ile girdi. Ciddi bir tecrübeye sahip Dağlıoğlu'na etkin bir görev verilmezse BTSO çatısında bir şeylerin eksik olacağını düşünenlerdenim.

Bir dönem İTSO Meclis üyeliği ve geçen dönemde BTSO Komite Başkanı olarak görev yaptığım için yapılan işleri yakinen bilenlerden biriyim.

Hem mevcut yönetim ile beraber ortaya koydukları başarılı çalışmalar hem de birlik ve beraberlik hem de tecrübelerin boşa gitmemesi adına Erol Dağlıoğlu, 'ES' geçilmemesi gereken bir isim...

En önemlisi de 3 komiteden başarılı çıkması hem de ona gönül verenlerin emekleri ortada kalmamış olur.

İyi bir vizyona da sahip olduğunu en iyi bilenlerden biride Başkan Burkay’dır zaten.

Karar elbette ortak akıl ve meclis üyelerinindir.

Yarın hep beraber sonuçları göreceğiz.

İyi olan kazansın. Bursa kazansın. Türkiye kazansın.