Bir söz vardır ‘Hayatta en büyük mucize, küçükken iyi bir öğretmene rastlamaktır’ diye. İşte bu sözü hatırlattı bugün geçen bir haber…  Bursa’da görev yapan bir öğretmen haftada bir gün gruplara ayırdığı öğrencilerini doğaya çıkartarak onlara ormanların ve yeşilliklerin içiresinde ders veriyor. Ellerinde doğada yetişen tüm bitkilerin kitabı olan öğretmen, doğada karşılaştıkları bitki örtüsünü öğrencilerinin doğal ortamında tanıyıp onlar hakkında bilgi sahibi olmasını sağlıyor. Doğal ortamda ders çalışmaktan ve doğayı öğrenmekten ise öğrenciler büyük keyif alıyor.

Ne güzel bir uygulama dediğinizi duyar gibiyim. Aynı cümleyi bende kullandım ve keşke bende öyle bir öğretmenle tanışsaydım dedim. O öğretmenin öğrencisi olmak bence hayatta büyük bir şanstır.

Çocukların doğayla bağlantı kurmaları için bu dersleri verdiklerini ifade eden Sınıf Öğretmeni, “Biz okulumuzda doğa ve bilim diye bir atölye açtık. Bizde eğitim gören çocuklar IQ'su 130 ve üstü zekaya sahip öğrenciler. Her hafta 1 gün çocuklarımızı ormana çıkartıp onlara doğayı tanıyoruz. Çocuklar bu derste kitapta gördükleri çiçekleri ve bitki örtüsünü birebir inceleyip bilgi sahibi oluyor. Burada doğada gördükleri hayvanları da görüp onlar hakkında araştırma yapıyorlar. Çocuklar doğada mevsimleri yaşayarak öğreniyor” demiş.

Çocuklar doğada mevsimleri yaşayarak öğreniyormuş. 

Doğada eğitim almanın çok keyifli olduğunu belirten öğrenciler ise, "Öğretmenimizle doğada yürüyüş yapıp burada kitaplardan gördüğümüz bitki ve hayvanları canlı olarak inceleme fırsatı buluyoruz. Bu dersler sayesinde doğayı yakından tanıma fırsatımız oluyor" demiş.

Bence bu şekilde faaliyetlerde bulunan çocukların hayatlarına dokunan öğretmenlerin çoğalması lazım.