Yılbaşı yaklaşınca, bazı kuruluşların promosyon çalışmaları başladı. 

Hediye adı altında bazı emtialar, reklam amaçlı müşterilere ulaştırılacak ve firmaların reklamı yapılacak. 
Buna karşı değiliz, ama bu yıl için bir farkındalık oluşması amacıyla, TÜRK BAYRAĞI hediye edilmesi çağrısı yapıyoruz.
Yaklaşık üç yıldır yürütmüş olduğumuz MİLLİ SES VER PROJESİ ile, on binlerce TÜRK BAYRAĞINI hediye eden biri olarak, bu işin manevi hazzını paylaşmak istiyoruz.
 
Öyle insanlar tanıyoruz ki BAYRAK SEVDALISI. Ama bayrak direğinde olan bayrağın solduğunu, balkonuna astığı bayrağın yıprandığını fark edemiyor. 
Dikkatten kaçan bu duruma dikkatleri çekmek ve BAYRAĞINA SAHİP ÇIK kampanyasına herkesin dahil olmasını ümit ediyoruz.
Bu konuda yapmış olduğumuz çalışmalarda elde etmiş olduğumuz veriler, aldığımız teşekkürler her şeye bedel, her şeye değer nitelikte.
 
Milli birlik ve bütünlüğümüzün yegane timsali olan şanlı bayrağımızı soldurmayalım. Solan bayrakları toplayalım, yerlerine yeni bayrak asarak, astırarak bayrağa sahip çıkalım.
İncik, boncuk, dandik, dundik şeyler bastırarak, çoğunun da çöpe gittiği şeylere para harcayarak, eşantiyon adı altında israfa yol açmayın!
Türk Bayrağı hediye edin!
Bayrak için can veren yiğitlere selam olsun...


***

"BU BAYRAĞI İNDİRMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ!"
Üç katlı evin önünden geçiyorum, ikinci katın balkonundaki bayrak dikkatimi çekti, solmuş, kirlenmiş!
Aracı sağa çektim, elime bir Türk bayrağı aldım ve ikinci katın ziline bastım.
Yaşlı bir bayan balkona çıktı.
Dedim ki;
"Bayrağı oradan indirir misiniz!"
Bayrağın indirilmesini isteyince, o yaşlı bayan birden irkildi, bir dev misali balkonda dikildi ve dedi ki;
"Bu bayrağı buradan indirmeye kimsenin gücü yetmez!"
Bu tepki harika bir tepki, o diklenişi ve bize tepki dolu seslenişi ifade etmekte zorlanıyorum.
"Yanlış anladınız" dedim.
 
Elimde olan Türk Bayrağını gösterdim ve dedim ki;
"Ben size bu Türk bayrağını hediye edeceğim, sizinki eskimiş, yıpranmış, tozlanmış, bunu onun yerine asmanızı rica edecektim!"
Balkonunda bulunan Türk Bayrağına baktı, haklı olduğumu tasdik edercesin başını salladı, mahcubiyet içinde olduğunu belli ediyordu.
"Biraz bekler misin!" dedi...
Biraz sonra, binanın giriş kapısı açıldı, dışarıya 85 yaşlarında olan teyze geldi.
Türk Sayrağını ona uzattım, "Bu size hediyemiz" dedim.
Bayrağı aldı, öptü, başına koydu!
Ve gözleri nemli bir şekilde beni de alnımdan öperken, bir şeyler söylüyordu!
Söylediklerini söyleyemem!
Ama ne söylediğini merak ediyorsanız, Türk Bayrağı hediye edin, eminim ki aynı sözleri duyacaksınız!..
Ve de çok mutlu olacaksınız...


***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)
Dicle Üniversitesi (DÜ), Türk Standartları Enstitüsü’nden (TSE) ‘TS EN ISO 9001: 2015’ Kalite Yönetim Sistem Belgesi almaya hak kazandı.
DÜ Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen belge törenine YÖK Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, DÜ Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, akademisyenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
 
“46 üniversitede 84 eğitim programı düzenledik”
TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, Enstitü’nün 65 yıldır standardizasyon ve uygunluk değerlendirme alanlarında hizmet verdiğini belirterek, Enstitü’nün, ekonomik ve ticari hayatın tüm unsurları için önemli işlevleri yerine getirdiğini söyledi.
 
TSE markasının tüketiciler için ürün ve hizmet güvenliğinin garantisi olduğunun altını çizen Şahin, Enstitü’nün üniversitelere yönelik çalışmaları hakkında şöyle konuştu: 
“2013 yılında bir üniversitemizde ortak olarak başlattığımız kalite ve uygunluk değerlendirme mühendisliği yüksek lisans programı işletmelerimizde kalite bilincinin geliştirilmesi ve uygunluk değerlendirme faaliyetleri içeriğinin ve öneminin anlaşılması için ilk adım niteliğinde olmuştur. Enstitü olarak 2016-2018 yılları arasında 46 üniversitede 84 eğitim programı düzenledik. Öte yandan her yıl üniversitelerimizin ve ülkemizin iş gücü potansiyeline önemli katkı sağlayan binin üzerinde mesleki ve teknik eğitim programı ile yaklaşık 40 bin kişiye sertifika veriyoruz.”
TSE Başkanı Şahin, Dicle Üniversitesi’nin Kalite Yönetim Sistemi Belgesini almaya hak kazanmasına dair ise şunları söyledi: 
“Bugün Enstitümüzün üniversitelere eğitim, öğretim hizmetleri sorumluluğu kapsamında vermekte olduğu yönetim sistem belgelerinden birini Dicle Üniversitesi’ne büyük bir mutluluk ve gururla takdim edeceğiz. Belgenin alınmasında emeği geçen bütün akademik ve idari kadroya ve öğrencilerimize, enstitü çalışanlarına teşekkürlerimi sunuyor, başarılarının devamını diliyorum.”