Vakıfköy’ün  rahle-i tedrisatından geçenler sahada sahne almışsa bilin ki Bursaspor’da ruh var heyecan var.

Vakıfköy’ün tozunu, toprağını yutan suyunu içen oyuncu sayısı arttıkça Bursaspor’un  başarısı sürekli artacağına inanmayanlar başkanlığa talip olmasınlar.

Ne varsa altyapıdan çıkarılacak kaliteli oyuncularda var.

Şampiyon olduğumuz sene kadromuzun neredeyse üçte biri altyapı kökenli olma gerçeği unutulmamalı.  Önce formaya sadakat  olmalı, paraya değil.   Mustafa Er bu kültürden bu eğitimi alan  bir değer. Bursaspor’u kaostan çıkaran Elmasbahçe’nin bizim Mustafa’sı. 

Mustafa Er, son iki sezondur  sorumluluk alarak ateşten gömlek giyiyor. Bence yeni sezonda  kendisiyle başlanmayı hak etti. Seyirci dahil hiç kimse bu karara hayır demez. Futbolcu fabrikası Vakıfköy Mustafa Er ile başlayan antrenör okuluna neden dönmesin?

Bu maç gösterdi ki küfürsüz, taşkınlık yapmadan sahaya para çakmak su şişesi atmadan, kendi oyuncusunu alkışlayarak  takımımız desteklenebiliyormuş… Teşekkürler kandil akşamı tribünleri dolduran on binlere.

Maça gelince; Konyaspor savunmada hata yapan ve orta alanda üretemeyen bir takım.

Mustafa Er  Stancu ve Delarge’yi hamle oyuncusu olarak  kullandı. Taktiksel olarak oyun alanını daraltınca   takım boyu kısaldı ve  bireysel yeteneklerimizin  gücünü sahaya yansıtması kolay oldu. Batalla’nın, Kembo’nun  ve  Furkan’ın verimliliği arttı. Harun ilk topla buluşmasında dakikalar 50'yi göstermesi, mücadeledeki  üstünlüğümüzü gösteriyordu.

Yusuf galibiyette pay sahibi. Müthiş çalışıyor her gol pozisyonunda o var. Ama sahada çok acemice tercihleri olan, final paslarındaki beceri noksanlığı ve çabuk düşünememe de ki eksikliği ciddi olarak verimliliğini düşürüyor. 

Gecenin en başarılılarından biri de  Shehu, son üç maçtır oyundaki devamlılığı ve top çalmadaki  başarısı ile dikkat çekiyor.  Yanındaki teknik becerileri yüksek oyuncularımız Furkan’ın ve Batalla’nın çok koşması onunda  özgüvenini arttırdı. Orta alanda, alan ve adam paylaşımında Konyaspor’a üstünlük kurdular. Barış’ın çok etkili bindirmelerine isabetli ortaları son haftalardaki golcümüz  Sow’un tek vuruş ustalığı da  eklenince üç puan kolaylaşmış oldu.  Barış son haftaların en formda oyuncularından…

Türk Futboluna baktığımızsa Gaziantep, Adana, Samsun, Eskişehir, Kocaeli ve Sakarya gibi sanayi şehri il takımları ligde yokken  Bursaspor ve Konyaspor düşmeme maçı oynuyor! Bunun yanında 1000 kişiye oynayan  torpilli  Başakşehir’in ise şampiyonluğa koşması sanırım her şeyi özetlemekte! Acilen futbolda yasa ve yönetmelikleri hakim güç haline getirmek gerek.

2010 Şampiyonluk  sonrası geçen sekiz sezon sonra   ligde düşmediğimiz için sevinen olsak da “Bursaspor’um biz senin rengine aşığız”