Dikkat çekici ve olumsuz gibi görünebilir ancak bu kez tam anlamıyla destek manasıyla böyle bir giriş yapmak istedim sevgili okurlar…
Malum devir, ekonomi devri… Yani tasarruf ve tedbir önlemlerini had safhaya ulaştırarak, kendimizi koruma kalkanı altına almak zorundayız…
Her gün yeni bir macerayla güne uyanırken, yepyeni bir heyecanla günü yaşıyoruz.
Çok tüketim toplumu haline geldik malumunuz…  Gün be gün bitiyoruz ama yerine yenisini koymuyoruz… Bunu ama bilinçli ama bilinçsiz yapıyoruz…
Ama sadece ve sadece öğütüyoruz…
Uzun zamandan beri ülkemizde ciddi bir sıfır atık propagandası yürütülüyor.
Şimdi bu sürecin içerisine son olarak Karacabey Belediyesi de katkı sağlamak için kolları sıvadı.
İlçe genelinde hayata geçirdiği uygulamalarla sıfır atık konusunda kararlı adımlar atan Karacabey Belediyesi, son olarak ambalaj atıkları için hazırlanan yeni mavi konteynırları 52 farklı noktada vatandaşların hizmetine sundu. Kağıt karton, plastik, metal ve cam gibi atıkların toplanmasını sağlayacak konteynırlardan, bakanlıktan sağlanan hibe ile 370 tane alındı.
Karacabey Belediyesi, bir yandan ilçe sokaklarında ve ilgili kurumlarda geri dönüşüm noktaları oluşturarak bu tarz atıkların toplanmasını sağlarken, bir yandan da okullarda yüzlerce öğrenciye geri dönüşümün önemini anlatan eğitimler de sundu.
Karacabey Belediyesi tarafından, ilçe genelinde kurulması gereken sıfır atık yönetim sistemi kapsamında toplam 370 adet geri dönüşüm konteynırı, ilk etapta 52 farklı noktaya konumlandırıldı.
Başkan Ali Özkan yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın başlattığı sıfır atık kampanyasına, ilk günden beri desteği sürdürdüklerini hatırlattı.
Saha çalışmaları ile okullarda verdikleri eğitimlerle sıfır atık projesini önemsediklerini aktaran Özkan, “Son olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’mızdan hibe olarak mavi geri dönüşüm konteynırlarını alıp, ilçemizin belirli konumlarında hizmete aldık. Sıfır atık bilincinin 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızda oluşması, çevremizin korunması ve gelecek nesillere örnek olmamız amacıyla, atıklarımızın ayrı biriktirilerek ilgili konteynırlara atılması önemlidir. Vatandaşlarımızı bu kapsamda özenli olmaya davet ediyorum” dedi.
Yani, iyi ki Elde Var Sıfır, tebrikler Karacabey Belediyesi…