9 Temmuz’da 2.150kişi ile gerçekleşecek olan horonlu rekor denemesi öncesi yapılan basın toplantısına 'agazete' adına bizde katıldık.

Orhangazi’de göl kenarında düzenlenecek olan 16. Kadırga Şenlikleri’nde dünyanın en uzun horon halkası görücüye çıkacak.

Geleneksel 16.Kadırga Şenlikleri 7-9 Temmuz tarihleri arasında başlayacak. 9 Temmuz'da dünyanın en uzun horon halkası rekoru Orhangazi Gölpark’ta kırılacak.

Basın açıklaması yapan Trabzon Dernekleri Federasyonu Başkanı Nuri Uğurlu,“Orhangazi Belediyesi ve Yıldırım Belediyesi ile 1 yıldır yoğun bir çalışma yapıyoruz. Dünyanın en uzun horon halkası rekorunu ulu şehrimiz Orhangazi’de kıracağız” dedi.

En uzun horon halkası rekoru bin 744 kişiyle Almanya’dakırılmış. 9 Temmuz Pazar günü de iki bin 150 kişinin katılımıyla Guinness rekorlar Türkiye temsilcisinin gözetimi altında kırılacak.

Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan“Umuyoruz ki bu rekor bir şekilde Merkel’e kapak olur” diyerek siyaseten de Hans ve çocuklarına mesaj gönderdi.

Bursa Trabzon Dernekleri Federasyon Başkanı Nuri Uğurlu, Almanya’ya ait olan dünyanın en uzun horon halkası rekorunu ülkemize getirmiş olmanın gururunu yaşayacaklarını söyledi.Horonun ülkemize ve şehrimize ait bir kültür olduğunu hatırlatan Uğurlu, "Bursa önemli bir lokasyon ve Karadenizlilerin yoğun yaşadığı bir kentimiz. Bursa’da bu organizasyonun yapılmasının son derece önemli olduğuna inandık ve karar verdik. Hem şehrimizin tanıtımı adına hem de dünyaya şu mesajı vermek adına el ele tutuşacağız ve ‘Birlikte biz bir Türkiye’yiz,birlikte güçlüyüz ve her zaman bir aradayız"şeklinde konuştu.

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali de,kadim bir medeniyetin temsilcileri olduğumuzu hatırlattığı konuşmasında, "Bu kadim medeniyetin çok önemli değerleri var. Asıl olan bu değerleri yaşatıp diğer kuşaklara aktarabilmektir. En büyük sermayemiz budur. Horonda bizim çok önemli bir kültürel değerimiz.

Aynı zamanda da 80 milyonluk ülkenin kardeş olduğunun mesajıdır. Tüm sivil toplum kuruluşlarımıza da yapacağımız etkinliklerde kültürümüze, değerlerimize ve insanlarımızın bir arada yaşamasını arzu edecekleri bir etkinlikler yapmalarını diliyoruz" temennisinde bulundu. Bizde bu programı düzenleyen katkı veren herkese teşekkür ediyor ve nice rekorlara diyoruz…