Transfer tahtası ile kaliteli oyuncu sayısı ve hamle oyuncusu zenginleşen Bursaspor galibiyet serisine devam ediyor. TFF 1. Lig tabiri caizse cadı kazanı gibi kimin ne yaptığı belli değil. Herkes birbirini yenebiliyor. Bence bu ligde bunun nedeni, savunma ve orta sahada oynayan oyuncuların rakip topa sahip olduğu an savunma düzeninde adam veya alan markajlarında hata oranlarının çok olması. Ayrıca bu hataları rakiplerin cezalandırma oranları ise süper lige göre çok daha düşük. Bu lig gençlik ile tecrübenin kaynaştığı fiziğe dayalı bir lig görüntüsü veriyor. 

Burak Kapacak’ın oyun bilgisi arttıkça takıma yararı arttıyor. Topsuz koşuları ile hücuma katkısı arttıkça girdiği  pozisyonları takım içinde verimliliğe dönüştürmedeki oranı artmaya başladı. Takım oyununa katkısı gelişiyor. Maç içinde nefesini ve kuvvetini rakip ceza alanında sonuç için kullanmayı becerebilirse  rakip savunmalar için tehlike, Bursaspor ve Türk futbolu için büyük kazanım olur. 
Abdullah Shehu sağ bekte  müthiş oynadı. Ataklara kalktı  golünü attı ve hatasız savunma yaptı. Lato hatalar yapsa da karşısındaki çok hızlı rakibini tecrübesi ile durdurması bakımından savunmada çok başarılı oldu. 
Orta merkezde oynayan Aykut ağır ama tecrübeli. Emirhan Aydoğan takımın en çok koşan çalışanı. Çok top çalıyor, hücuma çıkıyor Kubilayın boşalttığı alanları iyi dolduruyor.  Final paslarında ve takımı dinlendirmede sorumluluk alıyor. Ancak bunu doksan dakikaya  yayabilmesi için eksik yönlerini geliştirmesi lazım. Bu bölgede oynayan oyuncuların  top kaybı en az almalı. Ceza alanında buluştuğu toplarda tekniğini konuşturup goller ve penaltılar kazanabilir. Çok enerjisini çok verime dönüştürebilmeli.
İgor, çok çabuk geçemeyeceği savunma yok. Ama başarısını final paslarında gösteremiyor. Bir sonraki pozisyonu düşünmede sıkıntıları var. Bursaspor’u ileri taşımada oldukça başarılı oldu. 
Yalçın hoca İgor’u ve Burak Altıparmak’ı çıkararak risk aldı takımın düzenini bozdu. Bence kaleci Çağlar maçın adamıydı. Henüz hazır olmayan Özer’in kaptırdığı topta 88. dakikada Osmanlıspor atağındaki o topu çıkarmasa üç puan hayal olacaktı. 
1.lig çok enteresan bir lig. Her takım her türlü sonucu alabilir görüntüsü var. Osmanlıspor kadrosunda iki üç kaliteli oyuncular var ve iyi bir takım görüntüsündeler. İkinci yarı özellikle son 15-20 dakika Osmanlıspor orta sahamıza üstünlük kurdu. Birinci bölgeden topla çıkışlarımız bu dakikalarda telaşla bütünleşince bam güme döndü. Çok zorlandık. Bunun adı tecrübesizlik olsa gerek!..
Lig süresince uygulanan iyi savunma şampiyon yapar. İyi hücum maç kazandırır.  Maçın sonlarına doğru çok kolay pozisyonlar verdik. Aman dikkat!
Sedat ve Jani kesik yemiş. Belli ki hoca savunmada Cüneyt’e çok güveniyor. Şimdilik Rüştü oynuyor ama oraya da sanırım Anıl monte edilecek. 
Kubilay bu sene gerçekten bir başka oynuyor. Geçmiş yıllardaki aldığı tepkileri, başarısı ile tersine çevirdi. Demek ki Bursaspor taraftarı samimi çalışanı bağrına basıyor!.. Herkes başarıyı alkışlar bilesin. 
Önümüzdeki dört haftayı kayıpsız geçersek işte o zaman tadından yenilmez olur..