Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan Ak Parti Genel Merkezi’nde topladığı milletvekillerine teşkilata yaptığı uyarıyı yineledi.

2019 seçimleri için “Kibirli olmayın, tevazu gösterin. Teşkilatlarla kavga etmeyin. Yorulan varsa kenara çekilsin” dedi.

İktidar olmanın artık kolay olmadığını, ciddi sorumluluk gerektiren çalışmanın yanı sıra samimiyet gerektirdiğini,samimiyetin de halkla iç içe bulunmaktan geçtiğini dile getirdi.

2019 yılında yapılacak seçimlereşimdiden odaklamak lazım diyor Reis.Hazırlanılan önemli sınavın zorluğuna dikkat çekiyor ve hatır meselesinin bir kenara bırakılıp profesyonel deformasyon hastalığına vurgu yapıyor. Yani diyor ki, “Uzun vadeli bu işleri yapanlarda metal yorgunluğu oluşuyor. Vatandaşla ilişkilerde mekanik yapı oluşması, insan duyarlılığının kaybolması ile birlikte siyasette geri gidiş başlar. Bizim bu hastalığa kapılmamamız lazım.”

Meclis tatile girme kavramını kendi milletvekilleri adına kabul etmeyen Erdoğan,“3-5 gün dinlenin ve hemen sahaya inin. Bizim için tatil milletle beraber olmaktır. Milletin arasında olun. Biz milletle iç içe olurken, bunu bir görev gibi görürsek olmaz. Tam tersine bu zaten bizim yaşam tarzımız olmalı” dedi.

Teşkilatlarda ve belediyelerde gereksiz tartışmaların hoş olmayan diyaloglarını yakından bilen Erdoğan bu konuda da yapılması gerekeni ültimatom gibi sözlerle hatırlattı: “Kesinlikle teşkilat kavgalarına ve çekişmelere izin vermeyeceğim. Belediyelerle teşkilatlarla iyi geçinin. Teşkilatlara saygı esastır. Çünkü teşkilat varsa, milletvekili ve belediye başkanlığı vardır. 2019 bir dönüm noktası olacaktır.  Bu yolda yorulan varsa kenara çekilsin, yerini başka arkadaşlara bıraksın. Ben milletimle olmaya devam edeceğim. Ben bu yoğunluğumla herkese zaman ayırmaya çalışıyorum. Kibirle büyüme olmaz, herkese tevazu göstereceğiz. Bizi bugünlere de bu tevazuumuz getirdi.Bu bir bayrak yarışıdır. Giden arkadaşlarıma bugüne kadarki hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yeni gelenlerin de canla başla hizmete devam etmesini bekliyorum.”

Metal yorgunluğu olarak adlandırılan bir kan değişiminin ilk adımlarından biri kabine değişikliği ile oldu.

Diğer bir adım ise 19 Ağustos 2017 – 12 Kasım 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan ilçe yönetimlerinde yapılacak seçimler.

…Ve25 Kasım 2017 – Şubat 2018 tarihleri arasında da il başkanlarının kan değişimi gündeme gelecek. 

Bazıların metal yorgunluğu bazılarının 3 dönem kuralı…

Gençlik kollarında 30 yaş sınırını dolduranlar var. 2015 yılından bu yana Ak Parti Gençlik Kolları Genel Başkanlığı’nı başarılı bir şekilde yürüten Bursalı Melih Ecertaş yaş sınırına takılacak olanlardan biri.

Arkasında Yerel seçimler gündeme gelebilir. Belediye Başkanları ve meclis üyelerinde de ciddi değişimlerin olacağı bekleniyor.

Bence sadece Ak Parti değil, bütün siyasi partiler içerisinde metal yorgunluğu olanlar, başarısız olanlar, milletinden daha çok kendisi için çalışanlar, hiçbir üretime katkısı olmayanlarda değişmeli.

DEĞİŞMEYEN TEK ŞEY DEĞİŞİMİN KENDİSİDİR

Liderler esecek ve teşkilatlar harekete geçecek. Lider sesiz olursa teşkilatlar ölüm uykusuna yatarlar…

Her siyasi parti lideri güçlü olunan noktalarda gevşememek, zayıf oldukları konuları da bertaraf edip güçlü hale getirmek için neler yapılması gerektiği konusunda bütün teşkilatlarla birlikte milletinin sesine kulak vererek çalışmaları ivedilikle yapmalılar ve gerekli kararlar alıp uygulamaya koymalılar.

Unutmayalım ki eski klasik seçim sistemi bitti. Yeni sistem daha çok çalışmayı ve üretmeyi gerektiriyor.

Aksi takdirde seçim sonuçlarında karneniz kırmızı olur.

Karnenizin yeşil olmasını istiyorsanız çok çalışmanız gerekiyor.

Siyasetin amacı ülkesi ve milleti için hizmet ise bundan daha önemli ne olabilir!..

Daha güçlü bir Türkiye için herkes kendine düşeninden fazlasını yapmalı…

“Milliyetçiliğin en güzeli, kesinlikle vazifeyi en iyi şekilde yapmaktır.”

Yanlış mıyım?