Savaşların en büyük mağduru çocuklar. Çünkü hep kaybeden onlar. Annesini, babasını, evini barkını, çocukluğunu ve yaşamını kaybeden çocuklar. Bu savaşlar dursun artık çocuklar ölmesin. 

Suriye’deki iç savaşın başlamasından bu yana 10 yıl geçti. 

Suriye'deki iç savaşta 10 yıl içinde yaklaşık 12 bin çocuğun öldüğünü ve yaralandığını açıklayan UNICEF, ülkede yaklaşık 6 milyon çocuğun da insani yardıma muhtaç olduğuna dikkat çekti. 

Daha Suriye’deki bu sayının şokunu ve acısını atlatamadan şu an dünyada yine çocuklar ölmeye devam ediyor. Rusya ve Ukrayna savaşından bahsediyorum. Yine bu çıkar savaşının bedelini çocuklar ödüyor. 

Ukrayna’dan yapılan açıklamaya göre savaşta bin 800 çocuk hayatını kaybetmiş. Biz ne yapıyoruz sadece izliyoruz. Elimizden hiçbir şey gelmiyor. Şunu yazarken bile ellerim titrerken, neden bu vahşetin hiç kimse farkında değil. 

Çocuklar ölüyor, dün de öldüğü gibi. Savaşlar artık durmalı…

Bakın 23 Nisan geliyor. Çocuk bayramı… Egemenlik coşkusu, bahar coşkusu ve geleceğimiz olan çocuklarımızın bayram coşkusu. Sevinç üstüne sevinç yaşarken, ülkemiz ve tüm dünya çocukları için bir sevinç, coşku, dayanışma ve paylaşma günü yaklaşırken, bu yıl da dünyanın çeşitli coğrafyalarında ne yazık ki on binlerce çocuk 23 Nisan’ı göremedi. Savaşlardan, açlık ve kuraklık tehlikelerine, kötü muameleden küçük yaşta çalıştırılmaya kadar çocukların hangi sıkıntılara maruz kaldığını unutmuyoruz. Suriye ve Irak’ta, Ukrayna’da savaşın, Somali başta olmak üzere Afrika’nın çeşitli yerlerinde açlığın pençesine düşen ve kıvranan tüm çocuklarımızı unutmuyoruz. Savaşlar olmasın, çocuklar ölmesin!