Son yedi maçtır yenilgi yüzü görmeyen iki takımın mücadelesinde Bursaspor kendi evinde yine bir İstanbul takımına yenildi. Le Guen’in  maç sonu değerlendirmesinde,  Bursaspor’un şampiyon adayı olmadığını  ifade etmesi aslında  her şeyi özetliyordu!  Sonuçta  yine bir eşik atlama, bir kırılma maçını daha kazanamadık. Gerçeklerle baş başa kaldık…

Bursaspor’un  bu sene  en büyük silahı, oyun disiplini, saha içinde  iyi organize olmak. Bunu ligde  mükemmel uyguluyor ve uygulamaya devam edecek gibi. İlk yarıdaki  taktik savaşını ve fiziki mücadeleyi izledik. Taraftarın örnek tribün çalışması da çok keyifliydi. 

Bursaspor’un  takım  savunması  yine beşliydi. Kembo biraz daha sola yakınlaştı. Takım 5-4-1 gibi oynadı. Stancu ilerde tek başınaydı. Kembo’nun ileri ikilide  oynamaması hem Fenerbahçe’nin savunmasını rahatlattı   hem de bizim hücumda etkimizi zayıflattı.  Buna ilaveten orta sahadaki oyuncularımızın  kazandıkları  topları isabetli paslarla  hücuma aktaramaması, çok pas hataları yapması, şimdiye kadar  tıkır tıkır işleyen, az pozisyona girip çok gol atan bir takımın  oyun düzeni bozuldu.

Hakkı beraberlik olan maçın kırılma anı, ikinci devre Bursaspor’un Jourquera’yıdeğiştirip  Faty’yi oyuna almasıydı. Kötü oynasa da savunma önünde çok çabuk  ve ikili sıkıştırmalarda başarılı olan boydan fakir, pas yüzdesi az  Badu’yu,  Jourquera’nın görevine  verilmesi orta sahadaki disiplinli ritmimizi bozdu. Çok iyi top kullanabilen  Fenerbahçe'nin  bireysel yetenekleri rahatladı. Ceza sahamızda Saldado gibi oyuncuları topla buluşturursanız cezayı keserler. O da ustaca bir hareketle gol pozisyonu olmayan maçta  bir penaltı yaptırdı ve kaybettik.

Badu’nun bize atılan serbest vuruşlarda baraj arkasında rakip topa vurduğu anda yere yatarak yerden gelebilecek topları önlemek için yapılan hamlesi ilginçti. Ligimizde sanırım ilk kez uygulandı.  Brezilya’da uygulanmıştı diye hatırlıyorum. Guliano'nun barajın altından topu geçirme ihtimalini değerlendiren Badu  kendini yere attı ve belkide mutlak 1 golü engelledi.

Bursaspor’a güvenim devam ediyor. Neden mi? Bakınız,  Kembo sakatlandı,son  dakikalar bir eksik oynadık  ama takımımız  oyun disiplininden hiç kopmadı. Bursaspor’un ligde  diğertakımlardan farkı ve silahı bu... Müthiş takım savunması ve oyun disiplini.

Bursaspor, seyirci ve taraftarına “Kadro kalitemi yükseltmeden bu ligde benden zirve mücadelesi beklemeyin” diyor. Son on dakikaya kadar korner dahi kazanamayan bir Bursaspor vardı sahada. İsabetli şut sayımız sadece iki ve onlar da Kembo’dan. Demek ki oyunu ileriye taşıyacak oyuncu eksikliğimiz var.

Kısaca başarı isteniyorsa bu takıma kaliteli transferler şart.   

Devre arasında ne yapıp edip, yeterli sayıda bireysel kalitesi yüksek oyuncular takıma katılmalı ki bu oyun disipliniyle bacak bacak üstüne atıp maçları izleyelim!

Bu kadronun gücü bu kadar.

Yine de alkışlamak gerekir