Özel Bursa Kültür Okulları’nın 9–10 Mart tarihleri arasında ikincisini gerçekleştireceği Robolution Robot Yarışmasının lansmanı yapıldı.

Robolution‘19’un tanıtımı için basın mensuplarıyla bir araya gelen Özel Bursa Kültür Okulları Yönetim Kurulu Başkanı Zafer Bulut, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yıldırım Bey Sırakaya, Ortaokul Müdürü Tuncay Tunca, Bilişim Teknolojileri Bölüm Başkanı Barış Gökhan Güleryüz ve Bilişim Teknolojileri BKRobotics Bölümü’ndeki öğrenciler düzenlenecek yarışmaya dair bilgileri paylaştılar.

Yarışma bu yıl ‘Dijital Gelecekte İyi İnsan’ mottosuyla düzenleniyor. Bilişim araçlarının sadece eğlence ve tüketim için kullanılmasından ziyade, üretim araçlarına dönüşebileceğini çocuklara aşılamak istediklerini söyleyen okul yöneticileri, yıkıcı inovasyona karşı, öğrencileri şimdiden bilgilendirerek geleceğe hazırlamak istiyor.

Türkiye’nin seçkin üniversiteleri ve liselerinden 400’ün üzerinde robotun yarışacağı organizasyon, Bursa’nın adının ulusal anlamda duyulması için de ayrı bir önem taşıyor.

Özel Bursa Kültür Okulları’na eğitime, geleceğe sağladıkları destek için tebriklerimizi sunuyoruz. Umarız ki Robolution Robot Yarışması her geçen yıl daha da büyüyerek, gelişen bir marka organizasyon halini alır.

 ***

“YERLİLİĞİN KIYMETİNİ BİLİN”

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Bursa Şubesi’nin düzenlediği TÜGİAD buluşmalarının son konuğu Bursalı iş insanı Muharrem Yılmaz oldu.

İş hayatındaki ve sivil toplum kuruluşlarındaki tecrübelerini TÜGİAD Bursa Şubesi üyeleriyle paylaşan Yılmaz, yerliliğin önemine dikkat çekti. Yılmaz, “Bursa benim için doğduğum yer, hayata başlarken kök saldığım ve güç aldığım yer. Biz İstanbul’a gitmeden önce tabiri caizse Bursa’da sıkı bir eğitimden geçtik. Bursa’da kalmak, sizi İstanbul’a taşıyabilecek çok geniş ve kuvvetli bir kadroya sahip olmanızı sağlar. Ben Bursa’nın hem derin tarihinden hem de yakın tarihinden güç alarak başlayan hareketlerin veya girişimlerin başkalarına göre daha avantajlı olduğunu düşünüyorum. Yerelden ulusala gidiş yolculuğunda Bursa’dan hareket etmiş olmam benim için bir şans. Yerliliğinizin kıymetini bilin” dedi.

Aile şirketleri hakkında da tavsiyelerde bulunan Yılmaz, “Sermaye emanet ve yetkiyi hak etmek çok önemli. Eğer yetkinizi hak ederseniz size daha fazla yetki veriliyor. Size emanet edilen sermayeye, kaynaklara iyi yön verebiliyorsanız, emanetin farkındaysanız ve hak ediyorsanız o zaman size yeni yetkiler veriliyor. Bulunduğunuz duruma layık olacaksınız, bir üst basamağı hak ettiğinizi göstereceksiniz. Dolayısıyla aile üyeleri hep birlikte aralarında en liyakatli ve donanımlı kişiyi işin başına geçirir ve herkeste bu bilinçle hareket ederse bence her şey güzel gider” diye konuştu.

Bursa’nın yetiştirdiği önemli işadamlarından olan Yılmaz’ın bu tavsiyeleri, sadece TÜGİAD üyelerine değil, tüm iş insanlarına yönelik önemli tavsiyelerdi…

 ***

GELECEĞİN TASARIMLARI I’M DESIGN’DA KONUŞULDU

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu yıl 5’incisi düzenlenen I’m Design’ın son gününde, Türkiye ve dünyadan önemli tasarımcılar, mobilyacılar ve öğrencilerle buluştu.

Futurist Emre Sayer, Claudia Küchen, Eyüp Atalay, Vera DG, Marco Servalli, Massimilliano Moschini, Sinem Değerli, Ece Yalım ve Sirini Sirinivasanhem tasarımın geleceğini hem de uluslararası tasarımlar ve markalar yaratmak hakkında önemli sunumlar yaptılar.

Mobilya sektörüne değer katacak paylaşımların yapıldığı toplantıda, ayrıca Türkiye’nin farklı üniversitelerinden Endüstriyel Tasarım ve Endüstri Ürünleri Tasarımı bölümlerinden katılan ve Atilla Kuzu ile ekibi tarafından yönetilen workshop’u çalışmasına iştirak eden 51 öğrenciye ve workshop’u yöneten Atilla Kuzu’yla Eyüp Atalay’a sertifika ve plaket verildi.

Bu başarılı organizasyon için İMOS yönetimini tebrik ediyoruz.