Herkeskendi imkânlarına göre tatil yapma planları yapar.

Kimi denizi kimi kaplıcaları kimi dağları kimi ormanları kimi tarihi ve kültürel seyahatleri sever. Kimileri gemi ile seyahat yapmayı sever. Hangi tatili seçerseniz seçin mutlaka gerekli araştırmaları yapın ve kampanyaları takip edin.
Hiç araştırma ve pazarlık yapmadan gideceğiniz bir tatil parasıyla en az iki tatil yapma şansı genelde var. Araştırın ve sabırlı olun.
Bazıları da devre mülk alarak her yıl aynı yerde tatilini yapmak ister.
En çok sıkıntıların yaşandığı ‘Devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti’ sözleşmesini çok dikkatle okumamız gerekiyor.
Devre tatillerin caddelerde, sosyal medyamecralarında pazarlandığını birçoğunuz da rastlamışsınızdır. Her sektörde olduğu gibi bu sektörde de kolay para kazanmaya çalışanlar var.
Tanıtımlarda her şey tozpembe gösterilir.
Ancak filmin sonu hayal kırıklığı ve karanlık olabiliyor.
Genelde silahları psikolojik baskıdır.
Ortalıkta farklı giyim tarzları ile suni müşteriler size tavsiyede bulunur. Bu fırsat kaçmaz, bir daha gelmez, biz aldık sizde alın kaçırmayın bu fırsatı. Adeta asrın fırsatı gibi lanse ederler. Arkanızdan da ekip olarak dans ederler.
İşini hakkıyla yapanları istisna tutuyoruz.
İmkan varsa gezip görmek güzeldir. 
Seyahatte sıhhat var.
Seyahat ederken yanlış tercihlerle sıhhatinizi bozmayın.
6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkındaki Kanun kapsamında 14 Ocak 2015 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yönetmelik ile devre tatil ve uzun süreli tatil hizmeti sözleşmeleri hakkında kısa bir hatırlatma yapalım.
Yasanın tüketiciye verdiği haklar;
Devre tatil sözleşmesi: Bir yıldan uzun süre için kurulan ve tüketiciye bu süre zarfında birden fazla dönem için bir veya daha fazla sayıda gecelik konaklama imkânı veren sözleşmeler devre tatil sözleşmeleridir.
Devre tatile konu taşınmazın inşa edileceği arsa için yapı ruhsatı alınmadan tüketicilere ön ödemeli devre tatil sözleşmesi yapılamaz.
Uzun süre tatil hizmeti sözleşmelerine ilişkin ödemelerin, üyelik aidatı da dâhil olmak üzere eşit olarak yıllık taksitlere bölündüğü bir ödeme planına göre yapılması zorunlu.
Satıcı ve sağlayıcının, tüketiciye her ödeme tarihinden en az on dört gün önce yazılı olarak veya kalıcı veri saklayıcısı ile ödeme bildiriminde bulunması zorunlu.
Sözleşmelerin kurulmasından en az bir gün önce Ticaret Bakanlığı’nca belirlenen hususları içeren ön bilgilendirme formu verilmesi zorunludur.
Mesafeli satış yöntemiyle kurulan sözleşmeler hariç olmak üzere satıcı veya sağlayıcı, tüketicinin kendi el yazısıyla sözleşme tarihini yazmasını ve sözleşmeyi imzalamasını sağlamak zorundadır.
Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir.
Devre tatile konu taşınmazın ön ödemeli satılması durumunda, devir veya teslim tarihine kadar tüketicinin herhangi bir gerekçe göstermeden sözleşmeden dönme hakkı vardır.
Sözleşmeden dönülmesi durumunda satıcı, sözleşme bedelinin yüzde ikisine kadar tazminat talep edebilir. Satıcı, yükümlülüklerini hiç ya da gereği gibi yerine getirmezse tüketiciden herhangi birbedel talep edemez.
Satıcının aldığı bedeli ve tüketiciyi borç altına sokan her türlü belgeyi iade ettiği tarihten itibaren, tüketici on gün içinde edinimlerini iade eder.
Devre tatil amaçlı taşınmazın ön ödemeli satışında devir ve teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren otuz altı ayı geçemez.
Deneme ve tecrübe edilmediği sürece tüketicilerin istediği zaman  süreden bağımsız olarak cayabileceklerine dair Yargıtay kararları var. Firmalara uygulanacak cezai yaptırımların epey ağır olduğunu da hatırlatalım.
Devre mülk sahibi olayım derken devreleri yakmamak için mutlaka gerekli araştırmayı yapın.
Bilinçli tüketici,sağlıklı ekonominin temelidir.’