Osman GÜRÇAY

Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu Göl Yazıevi'nin konuğu Serdar Uslu

Bu muhteşem konserin bir başka özelliği Şef Remzi Çelikyay’ın 35. sanat yılında emek verdiği beş koronun, şeflerine saygı ve vefa olarak bu organizasyona katılmaları oldu.

Eminim ki sağ ve esen olursan Remzi Çelikyay hocamın 50. sanat yılı yüreğinde biriktirdiği sevgi ve saygı ile bundan da güzel olacaktır.

Peki kimdi bu her biri kendi kariyerlerinin yanı sıra tutku ile ve amatörce Türk Sanat Müziği çalışmaları yapan bu güzel insanların oluşturduğu korolar…

Altınkoza Musiki Derneği, Çiftlikköy Belediye Korosu, Mudanya Poyraz Sanat Derneği, Nilüfer Türk Müziği Derneği ve Roje Sanat Derneklerini hem başarılı konserlerinden hem de şeflerine gösterdikleri vefadan dolayı kutluyorum.

Şarkı geçişlerindeki dans, folklor, bale ve küçük dramatik oyunlarla renklendiren Ankara Türk Dünyası Dans Topluluğu ile Prusa Sanat Derneği Dans topluluklarının canlandırdığı sahneler boğazımıza yumruk gibi oturdu ve gözlerimizi yaşarttı. Top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı beni benden aldı.

Hele konserin sunucusu olmaktan öte sunumun geçişlerini billur gibi sesi ve kendine özgü vurguları ile şiir gibi anlatan Akif Oktay üstadın varlığı gözlerde ve kulaklarda ayrı lezzet bıraktı.

Merinos Atatürk Kültür Merkezi Osmangazi Salonunu tıklım tıklım dolduran seyirciler doyumsuz bir konser ve gösteri izlediler.

Koro, Saz Sanatçıları, Türk Sanat Müziği, türkü formatı eserleri, sololar ve sahne koreografileri de dahil olmak üzere tek bir falso duymadım ve görmedim. 

Çünkü bu büyük emeğe güzel baktım.

Perde arkasını araştırdığımda ise başka dostluk ve emekler gördüm ve demek hala güzel yürekler varmış dedim.

Koronun kumanyalarını bile kendilerini ev sahibi olarak gören Bursalı korist hanımlar elleri ile hazırlamış ve paylaşmışlar. Yani her şeyin sipariş değil yürekten olması bu konuda da gerçekleşmiş.

Ben bu muhteşem etkinliği kaçıranlar adına gerçekten üzüldüm. Aslında kapanan dahil bir tek yerel televizyonun bunu naklen vermemesi nasıl bir vizyon kabızlığı çektiklerini de gösteriyor.

Son cümle olarak her zaman tekrarladığım bir şeyi söylemek istiyorum.

Bir etkinliğe değer katmak için illa ki sonunu popçu ile bağlamak gerekmez hatta yanlıştır.

Kendi değerlerimizi öne çıkarırsak yapacağımız etkinlik kentimizin güzel yüzünü gösterir.

Ama Türk Dünyası etkinliğine bile Aleyna Tilki getiren bir kent olduğumuzu bildiğimden, umudum var mı derseniz?

Yok!