Geçmişte bir cemaatle, daha sonra da Ak Partiyle yakın ilişkiler içerisinde olduğunu bildiğim, partinin ileri gelenleri ve bürokratlarla sık sık fotoğraf çektirip, bu fotoğrafları sosyal medyada paylaşan bir arkadaşımla, dün akşam sosyal medya kanalıyla gönderdiği ileti sonrası kısa bir diyalog yaşadık. 

İletide, Meral Akşener'in esnaf ziyareti için geldiği Bandırma’da vatandaşın izdihamı andıran yoğun ilgisinden dolayı, yol ortasına kurulan seyyar platformda halka hitap ederken çekilen fotoğrafını “Gerçek mi?” diye soruyordu.

“Elbette! Ben de fotoğrafta görülen kameranın arkasındaydım.”

“Bu kadar kalabalıklar nasıl oluyor? Her gittiği yer böyle, acaba nedendir?” diye kuşkuyla karşılayacağım bir soru yöneltti.

“Sence nedendir, belli değil mi?” diye cevapladım.

Yolsuzluğu, yoksulluğu ve yasakları ortadan kaldırma, 2023’te 500 milyar dolar ihracat, kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar seviyesine çıkaracağı vaadiyle iş başına gelen iktidar günün sonunda vatandaşı kuru ekmeğe muhtaç eder duruma geldi. Ne vaat etmişse tersini yaptı.

 

“Kimsesizlerin kimsesi, sessiz çoğunlukların sesi!” olacağı iddiasıyla ortaya çıkanlar zaman içerisinde kimsesizlere arkasını döndü, sessiz çoğunluğun sesine kulak vermedi, feryatlarını duymadı. Bu yüzden de inandırıcılığını yitirdi.

 

Vatandaş öteden beri, değerleriyle hedefleri birbirine uyumlu, eylemleriyle söylemleri tutarlı, problemlerine çözüm bulacağı güven veren bütünlük sahibi bir lider aradı. Bir başka ifadeyle mümin görüneni değil mümin olanı aradı…

 

Ocak 2020’de “Gidilmedik ilçe bırakmayacağız. Koltukları değil ayakkabıları eskiteceğiz!” sözleriyle il ve ilçe gezilerine başlayan Meral Akşener, gittiği her yerde esnaf ziyaretleri yapmakla birlikte vatandaşın derdini dinledi. Her platformda çözüm aradı. Her kesiminde sıkıntı yaşayanların temsilcilerini Meclis Gurup Toplantılarında konuşturarak problemleri ülke gündemine taşıdı.

 

Kovit-19 salgınından dolayı bu ziyaretler zaman zaman kesintiye uğrasa da devam etti ve çok az sayıdaki ilçe dışında her yere gidildi. İnsanlar kendilerini anlayan, problemlerine çözüm bulacağına inandıkları güven veren liderlerin etrafında toplanırlar.

 

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Bandırma’da çok net mesajlar verdi. Türkiye’nin çözülemeyecek problemi yok. Çalmayacaksınız, çaldırmayacaksınız. İsraf etmeyeceksiniz. Kaynakları verimli kullanacaksınız. Türkiye’nin imkânları büyük. Bu ülkenin harika insanları var, muhteşem gençleri var. O gençlerin önüne umudu koyacaksınız. İstihdamı yaratacaksınız. Bunlar yapılırsa Türkiye’nin çözülemeyecek problemi yok. Birlikte el ele verip bu karanlık düzeni değiştireceğiz ve seçmenin velinimet olduğunu göstereceğiz. Helal oylarınızla, demokrasiyle sandıkta bu harami düzeni inşallah yıkacağız" ifadelerini kullandı.

Akşener’in büyük bir coşkuyla karşılamasının, büyük kalabalıklar oluşmasının sebebi, insanların kendilerini dinleyecek, dertlerine çözüm bulacak birine ihtiyaçlarının olduğunun en açık bir göstergesidir. Kitleler problemlerine çözüm bulacağına inandıkları liderlerin peşinde koşarlar.

Her geçen gün daha büyük kalabalıkların, daha coşkulu karşılaması bundandır sevgili dostum. “Bu kadar kalabalıklar nasıl oluyor? Her gittiği yer böyle, acaba nedendir?” diyorsun ya, umarım sebebini anlamışsındır!