Tüm dünya coronavirüs salgını ile mücadele ediyor. Ülkeler salgının yayılmaması için elinden geleni yapıyor. Virüs çok büyük bir hızla yayılıyor. Vaka sayıları ve ölümler artıyor. Ölümler öyle bir hal aldı ki artık ülkeler kimin ölüp, kimin yaşayacağına karar verecek duruma gelmiştir. Şu anda sokağa çıkma yasağı 3 milyar insanı kapsamaktadır. Ülkeler sınırlarını kapatmıştır. Yeni alınan kararlar gereği şehirler arası giriş çıkışlar, aile ziyaretleri yasaklanmıştır.

Sonuç itibariyle insanoğlu büyük bir imtihan içinde ve görünen o ki, günümüz itibariyle insanlık coronavirüs’e teslim olmuş durumdadır.

İddialar vahim.Bu coronavirüs’ün bir geçiş dönemi olduğu, daha büyük salgınların geleceği, hatta depremler, doğal felaketler olacağı,2020 yılının kayıp bir yıl olacağı iddia edilmektedir.

Bu iddiaların içerisinde en vahim olanı 5G…

5G nedir?

Önceki ‘G’ ağları 700 MHZ ve 6 MHZ arasındaki frekansları kullanıyordu. 5G ağı ise 28 ile 100 GHZ arasındaki frekanslarda çalışıyor. Karşılaştırmak gerekirse 4G, 3G’den 10 kat daha hızlı iken 5G’nin 4G’den bin kat daha hızlı olması bekleniyor. İsveçli telekomünikasyon devi Ericsonn,2024 yılı itibariyle 5G kapsamının dünya nüfusunun yüzde 40’ını kapsayacağını öngörüyor.

5G’de kullanılan ve çok uzak mesafelere ulaşamayan kısa uzunluklu milimetrik dalgaların ortalama olarak her 150 metrede bir yerleştirilecek güçlendirici antenler ile desteklenmesi gerekiyor.

Yani ortalama 10-12 bina arasında baz istasyonu kurulması anlamına geliyor.

X-Ray cihazları yüksek frekans taşırken, televizyon antenleri, radyo istasyonları veya cep telefonu baz istasyonları insan vücudu ile farklı şekillerde etkileşime girerek radyasyona maruz kalma oranını artırır.2G, 3G ve 4G şebekelerinin ve yayın antenlerinin, ürettikleri elektromanyetik alan (EMF) radyo dalgaları nedeniyle kanser riski oluşturduğunu bilim insanları açıklamaktadırlar.4,5G’lerin insan vücuduna olan zararları kanıtlanmışken daha ileri bir teknoloji olan 5G’nin ne tür riskler taşıdığı da merak konusudur.

Akıllı evler, şoförsüz arabalar, akıllı şehirler, hep birbirine bağlı olacak ve bütün bunları akıllı cep telefonları yönetecek. Şu anda aldığımız radyasyon 5G ile daha da artacaktır.

5G’yi kullanmaya başlayan ilk ülke Güney Kore oldu. ABD ise henüz 5G’ye geçiş yapamadı. Belçika’da 5G çalışmaları durduruldu. Bilim insanları 5G’nin çalışmalarının durdurulması için Birleşmiş Milletler, Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa Birliği, Avrupa Konseyi’ne itiraz dilekçesi vermişlerdir.

5G’nin tek tehlikesi radyasyon değildir.

Altyapı yetersiz olduğu için tüm altyapının da değişmesi gerekiyor. Türkiye 5G’ye geçerse yeni altyapıyı yurt dışından almak zorunda kalacak ve özellikle yazılım konusunda dışa bağımlılık artacaktır. ABD ve Çin ticaret savaşında olduğu gibi 5G içinde savaş halindedirler.Huawei,5G’de önde olduğu için ABD Huawei’yi casuslukla suçlamaktadır. İsviçre’nin başkenti Bern’de binlerce kişi cep telefonlarında kullanılan 5G’yi protesto ettiler ve sağlığa zararlı olduğunu iddia ederek referanduma gidilmesini önerdiler.

Eski teknolojilerde bile sinir sisteminde bozukluk, halsizlik ve uyku bozukluğu, migren, sinüzit, iç huzursuzluk, mutsuzluk, kalp krizi, kanser, hiperaktive, hormonol bozukluklar, depresyona rastlanmışken 5G’nin vereceği zararlar bugünden kestirilememektedir.

Örneğin bir araştırma sonucunda, cep telefonunun yaydığı radyasyon ışınının suyu ısıttığı tespit edilmiştir. İnsan vücudunun yüzde yetmişi sıvıdan oluştuğu için cep telefonu kullanımının en çok beyin sıvısını ısıttığı anlaşılmıştır.

5G teknolojisi tüm dünyada uygulandığı zaman, bundan etkilenmeyecek bir toz zerresi bile kalmayacaktır. Tüm insanlık, hayvan ve bitki alemleri büyük bir tehlike altındadır. Yapay zeka ürünü bir insan tasarlanmaktadır. Çok gerekmedikçe teknolojik aletleri kullanmamamız gerekmektedir. Bu gerçekleri görmezden gelemeyiz. Mümkün olduğu kadar ve işbirliği içerisinde 5G teknolojisine karşı çıkmalıyız.

Almamız gereken basit tedbirler…

-Elektrikli cihazları (TVv.s.) kullanmadığımız zamanlarda ve özellikle geceleri kapatınız ve fişini çekiniz.

-Cep telefonlarınızı kullanmadığınız zamanlarda ve özellikle geceleri mümkünse kapatınız. Kapatmanız mümkün değilse Wİ-Fİ,BLUETOOTH,HÜCRESEL VE KİŞİSEL ERİŞİM NOKTALARINI kapatınız.

-Cep telefonlarınızı geceleri yattığınız odada bulundurmayın.

-Cep telefonlarınızın günlük kullanım saatlerini mümkün olduğu kadar kısaltınız.

-Cep telefonlarınızı kulağınıza götürerek değil, kulaklık ile kullanınız.

-Cep telefonlarınızı kalbinizin üzerine gelecek şekilde taşımayınız.

-Cep telefonlarınızda konum servislerini açık bırakmayınız. Kapalı tutunuz.

Veeee… Önümüze büyük bir hız ve teknoloji olarak konulacak olan 5G’ye karşı dirençli ve bilinçli bir şekilde itiraz hakkımızı kullanalım. Unutmayalım ki sağlığımız her türlü teknolojiden ve hızdan daha önemlidir.

#EVDEKALIN

#HAYATTAKALIN

#SAĞLIKLAKALIN