Virüs henüz dünyaya yayılmadan çok önce her yıl açıklanan veriler gösteriyordu ki e-ticaret ekosistemi kendini aşıyor, bir önceki yıla göre satışlarda mutlaka artış oluyordu. Tabiki bunda her yıl insanların interneti daha yoğun kullanması ve e-ticaret mağazalarında ürün çeşitliğinin artmasının büyük payı vardı ama hiçbir şeyin etkisi sanırım Coronavirüs kadar aynı anda hem negatif hem pozitif olmamıştır.

Negatiflik nasıl mı oldu?

Çok doğal bir yaklaşımla kim dışarı çıkamadıktan sonra tekstil ürünü almak ister ki? O yüzden aynı mantıkla pek çok online satış yapan firma şu an ihtiyaç olmadığı için satışlarını durdurmuş durumda.Avrupa’da yapılan bir araştırmaya göre online satış yapan firmaların %55’nin satışları düşmüş ama öyle sektörler var ki satışları %400 ‘ün üzerinde arttı. Bu alanlar tahmin ettiğiniz gibi;

El dezenfekte ürünlerinde %178 artış

Kolonya/Dezenfektanlar ürünlerinde %420 artış

Şişe su satışlarında %78 artış

Vitaminlerde satışlarında %78 artış

Mendil satışlarında %43 artış

Sabun satışlarında %33 artış

Tuvalet kâğıdı ve kağıt havlu satışlarında %26 artış

Öngörülü davranan pek çok e-ticaret sitesi bu durum karşısında tedbirini alarak bu dönemi iyi değerlendirdi fakat bazı firmalar virüsü fırsat bilerek fiyatlarını arttırdı. Onlara karşı devletimiz en güzel tedbiri durumda ve göz açtırmıyor. Sizde böyle bir durumla karşılaşırsanız Unutmayın 7 gün 24 saat hızlı bir şekilde ”0552 189 0 189" numaralı WhatsApp hattından ihbarda bulunabilir, fırsatçılara dur diyebilirsiniz.

Bu zor günlerde herkesin #EvdeKal’ması ve sağlıklı günlerin en kısa sürede gelmesi temennisiyle…