Tasavvufun köşe taşı, en yüksek makamıdır ‘hiç’lik…

Her şeyden vazgeçip ‘hiç’e ulaşmak aslında her şey olmaktır aynı zamanda…

Doğru anlaşıldığında insana en yüce makamların kapısını açacak olan bu engin felsefeyi her ne kadar ‘Halkla İlişkiler Çalışmaları’nın kısaltması olarak kullansa da, Bursa Halkla İlişkiler Derneği (BHİD), ‘hiç’ kelimesine mesleki anlamda Mevlana kadar değer kattı.

BHİD, 2013’ten bu yana en başarılı ‘HİÇ’leri ödüllendiriyor.

Bu yıl altıncısı düzenlenecek yarışmanın başvuru süreciyle ilgili bilgileri BHİD’in genç ve başarılı başkanı Mustafa Sönmezay’dan dinledik.

Yönetim kurulu üyeleri Cansel Oruç, Nesrin Sarp, Pınar Yaltan Mutlu ve Funda Yasemin Sürer’in de gücünü yanına alan Başkan Sönmezay, 2018 sloganlarını açıkladı: “HİÇ’ten gelenler büyüyor, sen de büyümek için HİÇ’e gel…”

“Yarışmanın başvuru süreciyle ilgili detayları belirlemeden projeler gelmeye başladı” diyen Başkan Sönmezay, ‘HİÇ’in ne kadar sahiplenildiğini ortaya koydu.

Katılımın her yıl daha da arttığını öğrendiğimiz HİÇ Ödülleri’nin artık il dışına taştığını ve Türkiye genelinden başvurular aldığını duymak da Bursa’da ne kadar doğru işler yaptıklarının ispatı…

25 yıl önce temelleri atılan BHİD, eski başkanlardan Serdar Ömeroğulları ile yakaladığı ivmeyi ardından koltuğu bıraktığı gençlerin başarılı çalışmalarıyla daha da yukarı taşıyor.

Bu arada, HİÇ Ödülleri’ne başvuru süreci 28 Aralık’ta başladı.

Son başvuru tarihi 2 Mart…

Ege Üniversitesi Halkla İlişkiler Tanıtım Bölüm Başkanı Prof.Dr. Aylin Göztaş, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Akdağ, On Ajans Başkanı İpek Özgüden Özen, Dijital İletişim Danışmanı Ercüment Büyükşener, BUSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Neş’e Yıldırım, KalDer Bursa Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Elbay ve BHİD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cansel Oruç’un titiz değerlendirmeleriyle ‘halkla ilişkiler, kurumsal iletişim, kurum içi iletişim, dijital iletişim ve pazarlama iletişimi’ alanındaki başarılı çalışmaları değerlendirecek, ödüllendirilecek. Jüri Özel Ödülü’nü de unutmamak gerek…

En başarılı HİÇ’ler ödüllerine 19 Nisan’da kavuşacak.

Hem özel hem kamu kurum ve kuruluşları ve sivil toplum örgütleri ile üniversitelerin iletişim ve halkla ilişkiler bölümlerinde okuyan öğrencilere yarışmanın kapıları sonuna kadar açık.

Çok olmanın yolunun ‘HİÇ’ olmaktan geçtiğine inananlara duyurulur.