Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Sanayi Ürünleri ve Denetimi Genel Müdürü Mehmet BOZDEMİR, Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif KARADEMİR'i ziyaretine, Sanayi İl Müdürü Latif DENİZ, BOTAŞ Yöneticisi, Kalite Birliği Başkan Yardımcısı Ferudun BAYKARA ve bizler eşlik ettik.

Özellikle kamuya ait olan laboratuarların tespiti ve aktif faaliyet içinde olmaları için başlatılan çalışmayı önemsediğimizi belirtelim.

Piyasa denetimi ve gözetimi faaliyetlerinin daha aktif olması yönünde başlatılan çalışma sonucunda elde edilecek olan veriler, gelecekte yapılacak olan çalışmalara da ışık tutacak, önemli katkılar sağlayacaktır.

Özellikle kalitesiz ve ithal ürünlerin denetimi sonucunda, piyasadan alınacak olan numunelerin daha kısa sürede test ve muayeneden geçirilecek olmasını MİLLİ SES VER PROJESİ açısında da önemsiyoruz.

BTÜ Rektörü Arif KARADEMİR ve Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf ULCAY'ın planlanan uygulamaya göstermiş oldukları ilgi ve yaklaşımın Kalite Şehri Bursa'nın farkını da ortaya koyduğunu özellikle belirtelim.

Bu tür projelerin (hareketlerin) çoğalması, milli atılımların gerçekleşmesi, milli seslerin yükselmesi, bu ülkenin öz kaynaklarıyla hareket etmesi ve kaynak israfının engellenmesi, milli duruşun tezahürüdür.

Çözüm MİLLİ DURUŞTUR!

Çözüm MİLLİ SESTİR!

Bunun için de bu hareketlerin adı, MİLLİ SES VER PROJESİDİR...

***

ALLAH BİZİ HER ZAMAN KORUYACAK MI?

Bir arkadaşımın bürosuna uğradım, sohbet, çay, kahve, vedalaşırken arkadaşım şöyle diyordu; "Tanrı Türk'ü korusun!"

Arabaya binince, şeytan beni dürttü ve şöyle düşünmeye başladım...

Allah, Türk'ü koruyacak mı?

Malazgirt'te korumuştu, yiğitler Allah için savaşmış, Allah Anadolu'nun kapılarını bize açmıştı...

Çanakkale'de korumuştu, vatan için ölüme yürüyen yiğitler vardı ve gül bahçesine girercesine, yiğitçesine vatan için öldüler, Allah Türk'ün vatanını korumuştu...

Kurtuluş Savaşı’nda korumuştu, vatan için yedi düvelle çarpışan yiğitler, yedi düveli dize getirmişti, Allah Türk milletini korumuştu...

Şimdi!

Geçmişte, Türk'ün vatanına saldıranların ürettikleri ürünleri tüketen Türk'ü, Allah korur mu?

Geçmişte, vatanına saldıranlara hayran olan, onların ürettikleri markalara sevdalanan Türk'ü, Allah korur mu?

Geçmişte, Türk'ü yok etmek isteyenleri, şimdi taklit eden Türk'ü, Allah korur mu?

Bunları düşünürken, arkadan bir fren sesi ile irkildim, arkadaki araç az kalsın bize çarpıyordu, bir manevra ile kurtulduk!

Bunları düşünürken, Allah bizi korumuştu!

Sonra şöyle dedim; Allah her zaman bizi korusun!

***

TSE'DEN HABERLER

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ile Devlet Malzeme Ofisi(DMO) Genel Müdürü Mücahit Civriz’in katılımıyla gerçekleştirilen törende iki kurum arasında veri entegrasyonu yapılmasına dair protokol imzalandı.

Protokol uyarınca, Enstitünün verdiği TSE ve TSEK belgelerinin geçerlilikleri bilgisi DMO ile paylaşılacak. Bu sayede DMO firmalardan belge talebinde bulunmadan web servis kullanarak belge numarası ile sorgulama yapabilecek. Bu entegrasyon ile verilerin hızlı ve güvenilir bir şekilde aktarılması ve bürokrasinin ortadan kaldırılması hedeflenmektedir.

TSE, Bürokrasinin Azaltılması ve Mevzuatın Sadeleştirilmesi (BAMS) projesi kapsamında vermiş olduğu tüm hizmetleri elektronik ortama almış ve e-Devlet kapısı ile entegrasyonu tamamlanmıştır.

***

TSE DANIŞMA KURULU

Geçmiş dönemde TSE Danışma kurulları vardı ve aktif bir şekilde görev ifa ediyordu.

Kamu kurumlarının müdürleri, OSB müdürlerinin, ticaret ve sanayi odaları ve ticaret borsalarının temsilcilerinin ve işadamlarının, sanayicilerin içinde yer almış olduğu STK'ların temsilcilerinin olduğu danışma kurulları ile il genelinde kalite faaliyetleri yürütülüyor, kalitenin her alana yaygınlaşması için gayret sarf ediliyordu.

Kısaca TSE'nin faaliyet alanı ile ilgili her kurumda bir temsilcisi bulunuyor ve daha kapsamlı faaliyetler icra ediliyordu, "Kalite Şehir Bursa" buna öncülük ediyordu.

TSE'nin beyni konumundaki Kalite Kampüsü’ne, TSE Bursa Danışma kurulu bir ziyaret düzenlemiş ve bu ziyaret, Vali Yardımcılarımız Adnan ÇAKIROĞLU ve İsmail DEMİRHAN başkanlığında gerçekleştirilmişti.

Ve o gün, birçok kişi şunu söylemişti; "Biz TSE'yi bilmiyor ve tanımıyormuşuz, TSE gerçekten bir dünya devi!"

Şimdi bunu niye yazdık!

Özelikle herkesin TSE Kalite Kampüsü’nü görmesi gerektiğine inandığımız için yazdık.

TSE'nin gücü, ülkenin gücüdür...

TSE'nin kalitesi, ülkenin kalitesidir...

Bu gücü ve bu kaliteyi, tüm işadamlarının, sanayicilerin ve teknik unvana sahip olan herkesin görmesi ve farkı fark etmesi için, TSE Kalite Kampüsü yetkililerinin çalışmalar, organizasyonlar yapması için yazdık...

Bu vesileyle, bu ziyaretin ve benzeri ziyaretlerin gerçekleşmesini sağlayan, geçmiş dönem Marmara Bölge Koordinatörü olan Mehmet HÜSREV'e teşekkür edelim...