Geleceğimiz olan çocuklarımızla ilgili haber veya köşe yazılarını değerlendirirken hassas olmak durumundayız. Elimizden geldiğince dikkati unutmaksızın, onların olumsuz yönde etkilenmemeleri için davranışlarımızı kontrol altında tutmamız icap ediyor.
Son zamanlarda sosyal medyada ortaya atılan iddia konunun tam da göbeğine bomba gibi düşmüştü.
İddiaya göre Bursa’da Çocuk Onkoloji Hastanesi’nin kapatılacaktı. En büyük ilaçları moral olan bu tarz hastaların kaderiyle oynayacak bir varsayımdı. Konunun nereye gideceğinin kestirilemeyeceği bir durumdu. İnfial oluştu, aileler panik oldu ve sosyal medyadan yazıp çizmeye başladı.
Bursa’nın saygın ve önemli isimlerinden TBMM Sağlık Komisyonu Üyesi ve AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin anlamlı bir açıklamaya imza attı. Esgin Hoca, gönüllere su serpen açıklamayı yaptı.
Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Hastanesi'nin kapatılacağı iddialarına ilişkin, "Bursa'da Çocuk Onkolojisi alanında sağlık hizmetimiz sorunsuz devam etmektedir" dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Esgin, Uludağ Üniversitesi Çocuk Onkoloji Hastanesi'nin kapatılacağı iddialarına ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bursa'da Çocuk Onkolojisi alanında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi, Bursa Yüksek İhtisas Hastanesi, Bursa Şehir Hastanesi ve Dörtçelik Çocuk Hastanesi'nde sağlık hizmetimiz sorunsuz şekilde devam etmektedir. Bundan sonra da kesintisiz devam edecektir" ifadelerini kullandı.
Ayrıca Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Üniversite bünyesindeki Sabahattin Gazioğlu Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi Çocuk Onkoloji Kliniği'nin kapatılmayacağını hasta yakınlarının müsterih olmasını söyledi.
Devletin tüm birimleriyle bu kadar fırsat ve imkan sağladığı bir kesime duyarsız kalmadıklarını belirten Kılavuz, aynı hastanede bir başka doktorun onkoloji bölümünde görevlendirildiğini, ileri takviye içinde ileriki günlerde kadro ilanı vereceklerini sağlık hizmetinin aksamadan devam edeceğini belirtti.
Laf ebeleri sözümüz size, çocukların kaderiyle oynamayın!
Kimsenin de moralini yersiz yere bozmayın!