Siyaset öylesine nankördür ki görevdeyken yaptığınız birçok çalışma, gerçekleştirdiğiniz bir çok iş sizden sonra unutulur gider. Adınızın verildiği eserlerden gün gelir isminiz sökülür. Çok emek verirsiniz; vaktinizi, paranızı sağlığınızı harcarsınız. Çocuklarınızın büyüdüğünü göremezsiniz, zaman avuçlarınızın içinden su gibi akar ve siz bunların farkına vardığınızda iş işten geçmiştir. Geride bıraktıklarınız zaman içersinde sizinle birlikte kaybolup gider, unutulur.

  Siyaset tarihinde iz bırakmak kolay bir iş değildir. Ve her kişiye nasip olmaz. Lakin Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı İsmet Karaca öyle bir çalışma yapmış ki onun bıraktığı iz en azından  Bursa örgütünün parti tarihinden silinmesi çok kolay olmayacaktır. Zira İsmet Karaca ilk önce il başkanlığının tapusunu partisine kazandırdı. Şimdi de yenilenen parti binasını adeta bir müzeye çevirdi. Yenilene İl Başkanlığı'nın toplantı salonunun duvarlarını, partinin 100 yıllık geçmişine de tanıklık eden fotoğraflarla anı duvarına dönüştürmüş.

Geçtiğimiz günlerde gazeteci büyüklerimiz ile birlikte bizleri yenilenen il başkanlığı binasında ağırlayan Karaca neler yaptıklarını anlattı.  Parti binasının duvarlarını CHP’nin kurulduğu günden bu güne kadar Bursa’da görev almış il başkanlarının ve milletvekillerinin isimlerinin yanı sıra bu güne kadar gün yüzüne çıkmamış tarihi fotoğraflar ve gazete kupürleri ile donatmış.

Parti binası CHP’nin tarihini anlatan bir müze gibi dizayn eden İsmet Karaca kendi adına önemli iz bırakmış. Bence partili olan herkesin il başkanlığı binasını ziyaret ederek bu ambiyansı yaşaması gerek. Bu çalışmanın mimarlarından olan ve gerçekleşmesinde önemli bir emeği bulunan il başkanlığı basın danışmanı gazeteci büyüğümüz Tayfun Çavuşoğlu’nun emeklerini de yaban atmamak gerek. Gerçekten çok başarılı bir çalışma olmuş.

Parti binasını gezdikten sonra sohbetimizde CHP İl Başkanı İsmet Karaca geçmişe değil geleceğe bakacaklarını belirtirken parti içinde yaşan ayrışmalara son vermeyi amaçladıklarını belirtti. Eski il başkanlarından ve  CHP’nin ağabeylerinden biri olan Erhan Sevimli ve SHP dönemi başkanlarından Mimar Mithat Kırayoğlu’nun da katıldığı programda CHP’yi iktidara taşıyacaklarını ifade eden İsmet Karaca oldukça iddialı konuştu.