Milyarder bir dedenin torunu veya yoksullukla boğuşan bir babanın çocuğu olarak dünyaya gelme tercihini maalesef bizler yapamıyoruz. Ekonomik şartları iyi olan bir ailede doğup büyümenin refah anlamındaki şansı genel olarak iyi hoş görünse de her zaman için mutlu büyümek anlamını taşımıyor. 
Fakir ama gururlu bir ailenin katabileceği para dışında maneviyat ve başarı hikayesinin senaryosunu yazan yetenek ve cesarettir. 
Rahat yaşama alışkın bireyler çıtayı hep yüksekte tutmayı tercih edip hep daha fazlasıyla yaşayacağını ve öyle devam edeceğini zannederken; bir anda bulunduğu kalıptan farklı bir kalıba gireceğini, yaşadığı yaşam standardının düşeceğini tahmin edemez ve yüksek yaşam çıtasının düşeceğini kendine konduramaz. 
Öyle bir an gelir ki; varlıkla süren ömre gölge düşebilir. Kalıp daralır, bocalama, ne yapacağını bilememe hatta depresyonla sonuçlanan günler başlar!
Çaresizlik bel bükerken ne yapabilirim bu zor günleri nasıl aşabilirim arayışı içinde zeka varsa akıl devreye girer, yetenek varsa meziyet seçenekleri bir bir sıralar!..
Cesaret risk almayı ve sıfırdan başlamayı sever. 
Yenilmeyi kabul etmeyen, kararlı azimle yol almayı seven insanları ayrı bir benimsiyorum, hele bu bir kadınsa cesaretinden dolayı saygım kat kat artıyor, başarı sağladığında ise şapka çıkarıp alkışlıyorum. 
Başaracağım diyen kadının önünde dağlar duramaz ve her kadının ulaşma olanağı olan bir ufku vardır! O ufkun içinde bulunan nesne veya başarıya ulaşma düşüncesini gerçekleştiren, sil baştan rolünü değiştirerek yola devam eden bir kadın tanıyorum.
Güner Turhan Eke…
Güner Hanım'ı ben birçoğumuzun izlediği ve bildiği Türk filminden şoför Nebahat'e benzetiyorum.
Güner Hanım eşinin zor günlerinde tüm sorumluluğu üstlenir, ailesinin geçimini sağlamak ve o zorlu günleri aşmak için çalışmak zorunda olduğunu hisseder. Bulunduğu her ortamda kibar ve zarif bir hanımın ekmek parası için sıfırdan başlayıp hayallerinin doğruluğuna inanarak kendisine uygun gördüğü motivasyonla Mustafakemalpaşa Adnan Menderes Meydanı’nda belediyeden izin alıp, tabureler kondurarak Hanımeli Çay Evi'ni ile orada ilk kadın çaycı olarak örnek olmuştur.
Herkes onun bu işe başlamasına önceleri şaşırmış hatta yapamaz edemez gibi boş sözlere maruz kalmıştır! Saçma sapan lakırtılar umrunda olmamış o kendi işinin peşine düşmüş hayatını işine ve ailesine adamış. Küçük kasaba ve ilçelerde kadın her işi yapamaz çalışamaz düşüncesi oranın kaderi olarak sayılıyor! 
Kör sağır düşünceler baskın olsa da çaycı bir kadın yadırgansa da Güner Hanım duruşu kişiliği ve azmi ile sevilen bir hanım herkesin ablası bacısı olmuş. Küçücük çay ocağında tek başına çay dağıtırken şu anda yanında çalışanlara patronluktan ziyade abla hoşgörüsü ile ekmek veriyor.
Geçtiğimiz yerel seçimlerde de Şeyhmüftü Mahallesinden muhtar adayı olmuştu.
Başarı hikayesinden sonra mahallesine de azimle özverili şekilde hizmet edeceğine, ilçesine faydalı bir muhtar olacağına belki zamanın Güner Hanım'ı daha yukarılara taşıyacağına inanmıştım. Muhtar seçilememesinin nedenini sığ ve dar görüşlü beyinlere bağlıyorum. Yıllar her ne kadar modernleşme çabası içinde olsa da hâlâ günümüz Türkiye'sinde kadınlar için oluşturulan rolleri karıştırıyor kalıplaşmış düşünceler dışında görmeye alışamıyoruz. (Kadın çocuk bakar temizlik yapar, yemek pişirir) gibi... 
Elinin hamuruyla erkek işine karışılmaz sözü önyargıyı besliyor! 
Hiyerarşik düzende statü farklılığı ön plana geçse de başarı azim ve duruş statünün önüne geçtiğini farklı mücadelelerle yaşıyor görüyoruz!
Engel gibi görünen bütün zorlukların arkasından muhakkak yetenekli özgüvenli olağanüstü bir girişimcilik ruhu çıkıyor. 
Belirli bir alanda bir kariyer sahibi değilseniz, eğitiminiz yoksa ya da başarı için şans sizin yanınızda değilse, bir şeyler başarmak gerçekten zor olabiliyor. Bunlar olsa bile başarı kendinizi kanıtlamanız için büyük bir özveri gerektirir. Fakat şartlar ne kadar zor ve bıkkınlık verici olursa olsun hayatınız boyunca bir kere de olsa o kapı size açılır. 
Hayatın getirmiş olduğu zorlukları yenerek umuda kendisi ışık saçan gözlerini parlatarak bütün engelleri enerjisiyle yok eden o koca yürekli kadına, Güner Turhan Eke'yi kutluyor, teşekkür ediyorum.
O başarılı olabilmek için olağanüstü iş ahlakı ve disiplinden hiç taviz vermedi ve sonunda istediklerini elde etti.
Biz kadınların ufkuna güveniyorum, yapabileceklerine hayallerine umutlarına daima inandım, inanacağım...
"Ufkun dışında kalanların kişi üzerinde hiçbir etkisi yoktur.''
Sizin de ufkunuz açık, umudunuz ışık saçsın..