Bu soğuk günlerde kucağında minik bir yavru ile caddenin ortasında oturan bir anneye rastlamak pek şaşırtıcı değil bizim ülkemizde. Anne diyorum çünkü annesiymiş… Kaç gündür çocuğuna süt alamıyormuş çaresiz kadın, o yüzden bu soğuk günde caddenin ortasında süt parası dileniyor. Çocuğu aç kalmasın diye. 30-35 yaşlarında bir anne. Çalışamazmış çünkü çocuğuna bakacak kimsesi yokmuş.

İşte kadının ağzından çıkan bu kelimeler. Çocuğu aç kalmasın diye süt parası dileniyor. Peki çocuğunun aç kalmaması için bu mücadeleyi verirken bu soğukta o minicik yavru hasta olur düşüncesine hiç mi kapılmıyor? Orasını bilemem ‘yok biz alışığız yaz kış bu şekilde geçimimizi sağlıyoruz’ diyor. Minik yavru belki bir yaşında bile değil ‘sen kaç yaz kaç kıştır bu yavru ile sokaklardasın’ diyesim geldi.

Hani çocuğa bakacak kimsesi olmadığı için çalışamıyormuş ya, peki daha önce çocuk olmadan önce neden çalışmıyordun da dileniyordun? Bunu sorarım çünkü ‘yıllardır geçimimi bu şekilde sağlıyorum’ dedi.

Yapmayın, etmeyin artık şu minik bedenlerden çıkarmayın para hırsınızı! Şu dilenmeyi bırakın. Yavrucağın ellerine dokundum buz gibiydi. Benim vicdanım sızlarken senin hiç vicdanın sızlamıyor mu be kadın! diyesim geldi ki dedim ama kadının gıkı çıkmadı. Arkadaş bunun bir çaresi olmalı. Her şeyin bir çaresi olduğu gibi…

Bir yazı okudum bu anneler gerçi anne demek bence anne olanlara hakarettir, bu minik bedenleri sergileyerek para kazanan insan müsveddeleri meğer para kazanmanın yolunu bu şekilde bulmuşlar. Çocuğu kucağına alıp işte ‘çocuğuma süt alacak param yok’ deyip duygu sömürüsü yapıp kapacaklar parayı. Kendi tek başına çıksa millet elin ayağın var çalış kazan der. Tabi hanım efendi bu sözleri kaldıramaz o yüzden minicik bedeni oyununa alet ediyor. İşte çocuk var şanslı doğar, çocuk var sokaklarda ya mendil satar, ya da vicdansız annenin kucağında zatürre olur. Yaşarsa büyüdüğünde o da annesinin ya da babasının yolundan gidip, o da yavrusunu kucağına alıp dilenir.

Polis çağıracağım dediğim de hiç korkmadan seni de polisi de ilgilendirmez deyip yoluna devam etti. Çünkü çocuk onun çocuğu değil mi? Evet çocuk senin çocuğun, senin canından senin kanından. Peki sen neden bilerek ve isteyerek canına zarar veriyorsun. Rabbim bu vicdansız varlıklardan korusun minik bedenleri…

Yeter artık o vicdanınızı nerede unuttuysanız gidin bulun! Şu masum çocuklardan elinizi kolunuzu çekin.