Fazla ayrıntıya girmeyeceğim ama

‘Zarar görecekse de onlar görsün, insanlara bir şey olmasın' mantığıyla hayvanları deney olarak kullanmak tam da insana yakışır bir hareket değil mi?

Sigaranın insanlar üzerindeki olumsuz etkilerini görmek ve bu konuda insanları bilinçlendirmek için, hayvanları zorla bağlayıp, 3 yıl boyunca her gün 6 saate kadar sigara dumanı solumaya zorlanıyor.

3 yıl boyunca her gün 6 saat!

Kozmetik, gıda, ilaç, tıp, sigara, kimyasallar vb. birçok şey için her dakika yüzlerce hayvanın kısacık hayatlarında acılar içinde kıvranarak ölüyor.

Köpekler, fareler ve genellikle maymunlar…

Bu hayvanlar sigarayı solumaktan kaçındıkları için sigara dumanıyla dolu tüplere zorla koyup borularla burunlarından içeri zorla duman pompalıyorlar. Yetmiyor

Derilerine doğrudan yıllar boyunca sigara katranı uygulanıyor.

Vahşete bak!

Vücutlarına katran uygulanan farelerin derileri parçalanıyor veya vücutlarında deri tümörü gelişiyor. Hayatta kalan diğer tüm hayvanlar ise fazla acı çekmesin öldürülüyormuş.

Ne kadar da iyi niyet göstergesi

Tütün şirketleri bazı laboratuvarlar ile anlaşıyor ve tüm deneyler hayvanların üzerinde yapılıyor.

Hayvanlar üzerinde deney yapmadan ilaç ve kozmetik vs üretmenin yolları var ve bunu yapan firmalar da var. Sadece daha pahalıya geldiği ve daha zor yol olduğu yapılmaması tercih ediliyor. Pahalı olduğu için bir canlıya işkenceyi kendilerine hak görüyorlar.

Her şeyin sonunda ortada acı ve ıstırap kalıyor. Zekâ değil, güç değil, sosyal sınıf veya sivil haklar değil. Hepimiz canlıyız ve hayvanlar da aynı bizim gibi hissediyor. Irkı, cinsiyeti veya türünden bağımsız olarak her acının engellenmesi veya en aza indirilmesi gerekiyor.

Aman ne olacak ki? Yeter ki insana bir şey olmasın. Sonuçta biz düşünen varlıklarız ve hayvanlardan üstünüz değil mi?

Hayır! Biz bu dünyanın en aşağılık varlıklarıyız.