Çarşamba akşamı iftardan sonra Orhaneli Belediye Başkanı ve Türkiye Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği Genel Başkanı İrfan Tatlıoğlu tarafından çay, kahve bahanesiyle sohbet etmek üzere Reşat Oyal Kültürparkı içindeki Özgen Çay Bahçesi'ne davet edildik.

Biz de ‘agazete’ olarak Sorumlu (Sorunlu) Yazı İşleri Müdürümüz Ahmet Kundakcı ile birlikte davete icabet ettik.

Hoş beşten sonra tabii ki başta siyaset ve yapılacak 24 Haziran seçimleriyle ilgili sohbete dalıverdik hemen... Malum İrfan Başkan'ın ağabeyi İsmail Tatlıoğlu İYİ Parti 1. sıra milletvekili adayı...

Karşılıklı tahminler ve yorumlar gırla gitti. Tatlıoğlu, "Kim ne anlatırsa anlatsın Reis'in önderliğinde iş birinci turda biter, diğerleri için Allah herkesin gönlüne göre versin" diyerek konuyu noktalandırdı ve esas gündem maddesine geçiverdi.

Gündem, bugün açılışı yapılacak olan Türkiye-Türk Dünyası Yörük Türkmen Birliği'nin sosyal tesisi ve yönetim merkezinin açılış ve iftar programı oldu.

Açılışın Türkiye’nin yedi bölgesinden ve birçok ilden gelecek beyler ve bacıbeylerin katılımıyla saat 18.00–22.00 arasında gerçekleşeceğini söyleyen 'Tatlı Başkan' iftar programına bizleri ve tüm Bursalıları davet etti.

Genel Merkez Otağı’nın hizmet vereceği adres Tayakadın Mahallesi, Doğanbey Caddesi No:18 A31 Osmangazi olarak belirlenmiş.

Biz de nasip olursa bugün tüm gönül dostlarıyla birlikte yeni merkez otağında olacağız.

Geçmişimizi bilmeden geleceğimize yön veremeyiz. Değerlerimize sahip çıkmadan yeni değerler ortaya koymak da zordur.

Geçmişimiz, tarihimiz, geleneklerimiz, göreneklerimiz ve adetlerimiz yaşatılırsa değerlerimize, özümüze, kimliğimize, geleceğimize sahip çıkmış oluruz.

İşte bu önemli değerlerimizden biri de 24 Oğuz boyundan, Selçuklu ve Osmanlı soyundan gelip, kendisine kalan sosyal ve kültürel mirası muhafaza etmeye ve gelecek nesillere devretmeye çalışan,

Türkiye’nin doğusunda TÜRKMEN, batısında YÖRÜK olarak bilinen,

Türk’ün kökünü, özünü ve mayasını oluşturan,

devletimizin öz evlatlarının kurdukları dernek,

federasyon ve konfederasyonlardan müteşekkil bir organizasyondur.

Tabii Yörük ve Türkmenler sadece Türkiye içinde yaşayanlarla sınırlı değil.

Yurt dışında yaşayanlar için de geçerli bu tanım.

Birlik 2015 yılında tüzel kişiliğini Bakanlar Kurulu kararı ile ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayı ile kazanmıştır.

1 konfederasyon, 22 federasyon ve 107 dernekle 52 ilde teşkilatlanmış 29 ilde ise çalışmalar devam ediyor.

Yönetim ve Denetim Kurulu, Aksakallılar Heyeti, Delikanlı Teşkilatı, Bacı beyler Teşkilatı, Onur Kurulu ve Tarih-Bilim Kurulu’nun etkili çalışmaları ile ‘arkası’ olmayan Yörük Türkmen camiasına ‘arka’ olmaya gayret içinde olan gönüllü beyler ve bacı beyler bu otağın çatısı olur.

Bizler de bu mutlu günlerinde inşallah Yörük Türkmen otağında olacağız.

Yörük ve Türkmenlerin bu anlamlı çağrısına uymak bize gönül borcu, size de bir şeyler hatırlatıyorsa buyurun otağa.

Saat 18.00'de bekleniyorsunuz...