Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamızın ve mücadele etmemizin 169. günü; yani 5 ay 16 gün...

Hayatın her alanında olduğu gibi strateji, kentler için de büyük önem taşır...

Akil ve liyakat sahibi idarecileriniz varsa korkmayın!

Ancak aksi bir yetkili ‘şehir planı’ noktasında söz sahibi ise yandınız demektir...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart 2019’da gerçekleştirilen mahalli idareler genel seçimleri, yani yerel seçimler öncesinde tüm Türkiye’de 11 maddelik yerel yönetimler manifestosu açıklamıştı...

Ayrıca belediyelere de ‘Şehir Strateji Belgesi’ hazırlamaları talimatını vermişti...

Erdoğan’ın talimatını kendi ifadesiyle ‘emir telakki eden’ Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de şehir strateji belgesini tamamlayan ilk kurum oldu.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da lansman toplantısıyla ‘şehrin sıkıntılardan arındırılarak mevcut potansiyeliyle birlikte geleceğe taşınması için’ planlanan Bursa Şehir Strateji Belgesi’ni kamuoyuna açıkladı.

Başkan Alinur Aktaş, ‘aylarca kapı kapı dolaşılarak’ vatandaş, STK’lar ve kurumların problem, beklenti ve talepleri alınarak hazırlanan belgenin “Bursa’yı bir bütün olarak geleceğe taşımak noktasında” herkesin faydalanabileceği önemli bir kaynak olacağını büyük bir heyecanla dile getirdi.

Bursa Şehir Strateji Belgesi’nin hazırlanmasında yorucu bir süreci geride bıraktıklarını dile getirirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu perspektifi hemşeri, kurumlar ve STK’larla yapılan istişareler sonucunda doğru bir sonuca gittiklerini belirtti.

“Bursa’mız, gelenekten geleceğe olan yolculuğunda hedeflerine kararlılıkla yürüyecek, şahsiyetini koruyacak, birlik ve beraberlik ile bolluğun sembolü olacaktır” diyen Aktaş, Bursa Şehir Strateji Belgesi’nin masa başında oturarak değil, sokaklara inerek şehrin gerçek sahiplerinin sorun, beklenti ve talepleri alınarak oluşturulduğunun özellikle altını çizdi.

Bu çalışmalar şehrin mevcut potansiyelini ortaya koyacak.
Başkan Alinur Aktaş, Bursa Şehir Strateji Belgesi çalışmalarının geçtiğimiz mart ayı itibariyle tamamlandığını ifade etti.
Yeni tip koronavirüs salgınının Türkiye’de görülmesi üzerine belge revize edilmiş.
Belgenin aynı zamanda, Bursa’daki kurumların stratejik plan hazırlığı yaparken dikkate alacakları doküman haline dönüşme potansiyelini de barındırdığını sözlerine ekledi Aktaş.
Bursa’yı tekstil ve otomotivde dünya markası olarak adlandıran Alinur Aktaş, ‘birikimlerini model haline dönüştürerek’ Güney Marmara’da bölgesel kalkınmanın kılavuz şehri olacağını, geliştirilecek organize turizm projeksiyonu ve entegre tarım sanayisiyle ulusal kalkınmanın öncü şehirleri arasında yer alacağını söyledi.
Pandemi dolayısıyla kısa tuttu konuşmasını Başkan Aktaş...
Şehir Strateji Belgesi, STK’ların yanı sıra, basın mensuplarına da ulaştırılacak...

İnceleyelim, kullanma kılavuzunu sizinle de paylaşırız...