Harika bir söz....

"Küçük yere gelmiş, büyük adamlardan korkmayın!

Büyük yerlere gelmiş, küçük adamlardan korkun!"

"Büyük yerlere gelmiş küçük adamlar" herkese zarar verenlerdir. En büyük zararı da görev yaptıkları organizasyona verirler...

"Küçük yerlere gelmiş büyük adamlar" her zaman yol gösterici oldular, yol tıkamadılar, hep yol açtılar ve onların açtıkları yollardan herkes yürüdü...

Küçük adamlar hep kibir sahibi oldular, her zaman geçmişin hesabını tuttular, güç ellerine geçince, büyük yerlere gelince, hesap üzerine hesap yaptılar. 

Fayda değil, zarar verdiler.

Onlar her zaman kar ettiler, ama organizasyonu zarara soktular!

Büyük adam olmak!

Makam ile olunmaz büyük adam!

Boy, post değil, ruh büyük olacak.

Ne diyordu Cennet mekan Abdülhamithan; 

"Büyük ruhlu insanlarda, büyük büyük dert olur!

Mert olan insanın, talihi namert olur!"

***

KALİTE BİRLİĞİ BAŞARAMADI

Kalite Birliğinin başarısızlıklarını (!) da sizlerle paylaşmak istiyoruz. 

Kalite alanında faaliyet gösteren ve o denli başarı(!) sağlayan yapılar var ki, Kalite Birliği küçük dilini yutuyor(!) sorumluluğu olanlar umursama bile umursamıyor!

İşte bu yüzden, yazılarımızın son bölümünde "BAŞARAMADIKLARIMIZ" bölümünde farklı mesajlar vermeye çalışarak, görseller yayınlayarak  "TAŞ GEDİĞİNE" diyoruz...

Bizler, samimiyetle ifade ediyoruz!

Alan alır!

Almayan da, kalitesizliği alır...

***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)

TSE BELGELİ ÜRÜNLER, FİRMALARA AVANTAJ SAĞLIYOR

Ürün sevkiyatı ve depolamasında kullanılan ahşap paletlerin dünyaca kabul edilen standartlarda üretilmesi, firmaların lojistik ve depolama maliyetlerini düşürüyor. TSE kalite güvencesi ile üretilen ahşap paletler, yabancı muadillerine göre ekonomik fiyatı ve dünya standartlarındaki kalitesi ile kullanıcılarına önemli avantajlar sağlıyor.

Tüm Ahşap Palet ve Malzeme Üreticileri Derneği (PALDER) Genel Sekreteri Mehmet Ali Şahin, sevkiyat ve depolamada kullanılan ahşap paletlerin dünya standartlarında üretilmesinin önemine dikkat çekti.

Şahin, TSE kontrolünde PALDER üyesi firmalarca üretilen ahşap paletlerin, dünya genelindeki ahşap palet standartlarına sahip olduğunu söyledi. Ahşap paletlerin ölçü, ağaç cinsi, çivi, sağlamlık ve ISPM 15 Isıl İşlem standartlarına sahip olması gerektiğine dikkat çeken Şahin, “Bu standartları taşımayan ahşap paletler, sevkiyat ve depolamada bir dizi soruna yol açabilir. Standart dışı ahşap palet kullanılmasının yol açtığı başlıca sorunlar paletlerin konteyner ve raflar sığmaması, kolayca kırılıp taşıdığı ürünlere zarar vermesi, gümrüklerde takılmasıdır. Bunlar lojistik maliyetlerini arttırdığı için standart dışı ahşap palet kullanılmasını kimseye önermiyoruz” dedi.