Ailece yaz tatili dönüşü Susurluk Balıkesir prev.next.YASA, Otoban Oksijen’de mola verdik. Her ev hanımı gibi market görünce evime boş elle gitmemek için Yasa Market’ten Aydoğan Süt Ürünleri manda yoğurdu aldım. 11 Haziran cuma gecesi aldım, eve geldim.

Yemek için açtım, üzeri küf tutmuştu. Oldukça sinirlendim, kendi kendime çok ayıp ediyorlar, yoldan geçen bir daha nasıl olsa geri dönüp değiştiremez diye böyle veriyorlar diye söylendim.

Aslında canım manda yoğurdu yemek istiyordu. Yol boyu evde yoğurt yeme hayaliyle geldim, hüsrana uğradım.

Durup durup aklıma geldi. Üzerimden sinirimi atamadım.

3 gün sonra 14 Haziran pazartesi yoğurdun üzerindeki cep telefonu numarasını aradım. Efendi bir bey çıktı. Ben derdimi anlattım. En azından benden sonrakiler böyle bir durumla karşılaşmasınlar amacıyla yetkili firmayı bilgilendirmek için aramıştım. Sağ olsun firma sahibi olduğunu sonradan öğrendim, Zafer bey özür dileyerek 1 kilo aldığım yoğurda karşılık 16 Haziran çarşamba günü Balıkesir Susurluk’tan, Bursa Nilüfer’e kargo ile tam 5 kilo manda yoğurdu göndererek mağduriyetimi fazlasıyla telafi etti.

Bu yaptığı davranış diğer bütün üretici firmalara örnek olsun diye hazır elimde kalemim varken, ben de takdir etmek ve sizlerle memnuniyetimi paylaşmak istedim.

Gerçi hata kendilerinden de kaynaklanmıyordu. Onlar sadece ürününü satılmak üzere marketlere bırakıyorlardı. Oradaki sorumlu görevlinin dikkatinden kaçmış bir hata olacaktı.

Sağ olsun firma üzüntümü sevince çevirdi. Böyle bir beklenti içinde değildim. Duyarlı firmaya, duyarlı tüketici olmak gerek. Huzurlarınızda bir jest de benden kendilerine gitsin diyerek bugünkü köşe yazımı kendilerine hediye ettim. Benim köşe yazdığımdan haberleri yoktu... Sürpriz oldu kendilerine. Huzurlarınızda firma sahibi Zafer Aydoğan Beye, Eşi Derya Aydoğan Hanıma çok çok teşekkür ediyorum. Bu arada gelen yoğurdun tadına baktım. Yoğurt değil kaymak sanki, ekmeğe sür ye. Yoğurdu sevenler, tadını bilenler, kaliteyi anlayacaklardır. Mutlaka yemenizi tavsiye ediyorum. Ben memnuniyetimi böyle yazarak göstermek istedim. Umarım böyle sorunlarla karşılaşan tüketicilere, böyle örnek üretici firmalar hep olsun. Saygılar...