Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamızın ve mücadele etmemizin 187. günü; yani 6 ay 2 gün...

2020-2021 sezonun ilk maçına yarın saat 16.30’da Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nda çıkacak Bursaspor. Timsah’ın evinde ilk misafiri Adana Demirspor.

34 hafta sürecek zorlu bir sürecin ilk düdüğü çalacak. Bursaspor’un ilk sınavında üç puanı alıp moral ve motivasyon depolaması herkesin temennisi.

Yeni tip koronavirüs nedeniyle yeni sezonda da maçlar seyircisiz olacak.

Bu arada bir müjde ise önceki gün geldi.

TRT-Spor, Bursaspor’un da mücadele edeceği TFF 1. Lig karşılaşmalarını yayınlayacak.

Yani maçlar BeINSports’ta şifreli yayımlanırken, eş zamanlı TRT kanallarında ise şifresiz olacak.

Bursaspor Teknik Direktörü Mustafa Er’in hafta içinde Özlüce İbrahim Yazıcı Tesisleri’nde yaptığı basın toplantısında biz de hazır bulunduk.

Genç ve iddialı teknik adam, “Kulüp organizasyonunun nasıl olacağına dair oyuncuların tedirginliği, personelimizin geçen seneden gelen bazı problemleri var, açıkçası bir matem havası vardı. Ölü toprağı serpilmiş gibiydi. İnsanlar mutsuz ve umutsuz. Kulüp organizasyonu ile alakalı güvensizlik vardı ki şehirde de var zaten. Bizim de acil eylem planımız şuydu; mevcut personelimizin direkt birinci dereceden mağduriyetlerinin bir kısmının giderilmesi ve mevcut oyuncularımızın tümünün kulüp organizasyonuna inanarak burada devam etmelerini sağlamak” dedi.

Özlüce’de artık insanların yüzünün gülmeye başladığını ve daha mutlu, daha keyifli olduklarını kaydeden Er, “Mutsuzluğun, umutsuzluğun, sevginin olmadığı yerde bir şeyler üretebilmek zor. İnsanların mutlu olması, birbirine güvenmesi gerekiyor” ifadeleriyle kafasından geçen doğru kurguyu paylaştı.

Geçtiğimiz yılın tartışılan isimlerinden golcü Kubilay Kanatsızkuş’un ise kafasının karışık olduğunu söyleyen Mustafa Er, “Yönetime ilk geldiğim gün, mevcut oyuncuların tümünün kalmasını istiyordum. Tabi ki burada, bu organizasyon dışında kalmak isteyen olursa kimseyi zorla tutamayız. Gidecek kim olursa olsun Bursaspor’a bir şeyler kazandırmalı. Gidecekse bir oyuncu Bursaspor’a maddi anlamda katkı sağlayabilmeli. Kubilay ayrılacaksa, Bursaspor’un ciddi bir gelir elde etmesi gerekiyor. O ortam oluşursa Kubilay bizimle olmayacak ama oluşmazsa da sürece bakacağız. Şu anki ruh halinin çok sağlıklı olmadığını söyleyebilirim” cümleleriyle de futbolcuların sadece fiziksel değil, mental problemleriyle de yakından ilgilendiği mesajını aktardı.

Er, “Mevcut oyuncuların hepsinin kalmasını istiyoruz. Transfer tahtası açılacak mı, açılmayacak mı bilmiyorum. Açılırsa da içeriyi çok boğmadan belki 4-5 tane, önce karakterli sonra takıma katkı sağlayabilecek oyuncu katmak isteriz. Açılsa da açılmasa da planımızı ona göre yapıyoruz” dedi.

Genç teknik adam, “Ligin ilk başlarında sorun yaşayabiliriz. İlk 4 haftayı minimum hasarla atlatabilirsek, 5. hafta gerçek fotoğrafın çıkacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Er, “Oyuncularıma söyledim bu sene acı çekeceğiz, pembe bir tablo yok ortada. Ama bunu içimizde yaşayacağız belli etmeyeceğiz, Bursasporluluk onu gerektirir. Bu savaşın içerisinde olacak, bu yapıyı bilerek, burayı isteyerek sahiplenecek oyuncular lazım” dedi.

Bursaspor hak ettiği yere yeniden çıkar inşallah.

Şampiyon Bursaspor’un yeniden zirveye çıkması zor ancak imkânsız değil...

Mestan, destan yazamadı.

Temennimiz neticede Süper Lig ile sezon perdesinin kapanmasıdır.