Son 7 haftadır takımdaki düşüşü izah edecek var mı bilemiyorum!Profesyonel bir takım ve profesyonelce paralarını alan “oyuncularımızın üzerinde psikolojik baskı varmış”hikâyesine inanmıyorum. Diyelim ki geçen sene yaşanan travma akıllarına geliyor? Başkan dahil hala atamadılar mı! Baskı altındalar… Gülüp geçerim.

..Ve sorarım; “Tamam ama şu an takımda oynayan Harun, Aziz, Stancu dışında o ortamı teneffüseden oyuncumuz kim?”

Bu işte başka bir iş var!

Diyelim hoca kötü…Peki, bu hoca ile ilk yarı toplanan puanlar nasıl alındı. Yönetimin uyguladığı yanlış yönetim politikası, elindeki gücün farkında olmaması ve sistemi dizayn etmedeki beceriksizliği,  iradesizliğien büyük sebeplerden bir kaçı! Takım üzerinde muktedir olamazsanız bu eleştirilere katlanacaksınız!

Malatyaspor’u kendi sahasında  dört golle  yenen bir Bursaspor, bu maçta rakip kalede hazırlanılmış bir  pozisyon dahi üretemediler.

Le Guen, takımdaki bu  sistemli oyundan uzaklaşmanın nedenini  açıklamalı?

Oyuncular mı takımı sabote eden, yoksa kendisinin futbol takımına hâkim olamaması mı? Oyun düzenini  değişik formlarda,  sistemlerde oynatmasıyla ülke gündeminde  tartışılan, övgüler düzülen  Le Guen üç ayda futbol acemisi mi oldu?

Futbolcuların ara transfer sonrası  rekabete girmesi mi  sıkıntı oluşturdu?  Gerçi  alınan oyuncular  basından takip ettiğimize göre kendi istediği oyunculardı!   Bursaspor’u seven, seyreden biri olarak kafamda deli sorular oluşmakta. Bursaspor’un derdi ne?  Yetkili olan birileri çıkıp anlatsın. Kilim altına süpürmek sorunları çözmez.

Yönetimin, icraatlarını   üç dört  kişiyle yürütmesi, Ali Ay’ın her ödemede gazetelerde çarşaf çarşaf “Yine kredi ile  paralar ödendi” haberleri mide bulandırıyor. Belki de özellikle bunu yapıyor!

Bursaspor’un bu tarz  görüntü vermesi sadece ve sadece düşman sevindirir.Eğer bu takım Le Guen gittiğinde  düzelecekse,  hemen gönderin!

Kimse Bursaspor’dan  büyük değildir ama ben sorunun  başka yerlerde olduğunu  düşünenlerdenim.

Futbol bu, gol atamazsanız  başarılı olamazsınız. Bir çuval para verilen Musa henüz teşrif etmedi. Bu forvetle bu kadar oluyor. Yusuf’un daha çok zamana ihtiyacı var. İyi niyetli olması ise avantajı.

Sözün özü… Bursaspor bir puan mı kazandı,  yoksa iki puan mı kaybetti? Hafta içindeki gelişmeler sanırım havayı değiştirecek.