Bursaspor Maçlarında Stada Gelen Herkese Sağlık Sigortası Yapılması Lazım 

Evet iddialı bir başlık belki ama haftasonu maçında durum tam da böyleydi. Açıkçası böyle bir ihtiyacı 90+4’te çok fazla hissettim. Çok şükür bir ambulans sireni duymadık. Böyle bir coşku en son ne zaman yaşandı derseniz belki Süper Lig şampiyonluk maçında diyebilirim. Seyirci, teknik adam, futbolcu., yani 30 binin üzerindeki insan kitlesi için baş gösteren inanılmaz stres ve baskı, yerini coşkuya bırakıyor; bir yandan gözyaşlarıyla, bir yandan kadere isyan ederek stadyumdan göğe yükseliyordu Pazar günü. 

Geçtiğimiz hafta, final maçı RH Bandırmaspor maçı diye yazmıştım. İşte final maçı geldi çattı. Tüm kent şöyle düşünmeli: İkinci ligdeyiz ve birinci lige yükselmek için play off finalindeyiz. Yenersek TFF1. Lige yükseleceğiz. İşte öyle bir maç olacak bu ve bu maça öyle hazırlamalıyız kendimizi. İşin en önemli kısmı da kalan maçların kazanılması halinde, kimsenin durumuna bakılmadan seneye TFF 1. Lig’den devam edilecek olması.

Bu haftalarda taktik anlayışın fazlaca sorgulanması pek doğru olmaz. Yukarıda da bahsettiğim gibi gerçekten insan anatomisi için ağır bir baskı altında oynanıyor maçlar.  Ancak Cenk Şahin kardeşime bir tavsiyem olacak. Eğer Bereket Sigorta Ümraniyespor çizgi defansının hizasında koşular yapsaydı ve ofsayttan kurtulur kurtulmaz içe kat etseydi en az 3-4 kez kaleciyle karşı karşıya kalabilirdi. Ben naçizane bu formül ile sonraki maçlarda çok fazla gol bulabileceğine inanıyorum. Sürekli kanatlara açılarak uzun defansa orta kesmek yerine, arada bu formül de denenmeli. 

 

Frutti Extra Bursaspor-Virtus Bologna maçı Çarşamba 21:00 de şehrin çeşitli yerlerine kurulacak açık hava stadyumlarından izlenecek. Haftasonu RH Bandırmaspor maçını da bu coğrafyaya dahil edersek, bu hafta Güney Marmara Bölgesi, futbolun ve basketbolun çok fazla konuşulduğu bir bölge haline gelecek. Baketbol için zafer, futbol için kurtuluş haftası olsun…