Kongresine mazeretsiz gelmeyen tek başkan olarak tarihe geçen Ali Ay’sız yapılan gelen kurul belki de Bursaspor için yeniden doğuşun ayak sesleri ya da batışın yok oluşun startı olacak. Bunu zaman gösterecek ancak görünen o ki genel kurulda karamsarlık sinirlilikle birlikte oldukça yüksekti. Bursaspor genel kurulunda eski yönetim kurulu yok! Gelemediler! Sadece basketboldan sorumlu Sezer Sezgin vardı. O da hakettiği alkışı aldı. 
Olağanüstü genel kurulda, tartışmalı bir süreç sonrası tek aday olarak seçime giren daha önceki yıllarda kulübün parasını zimmetine geçirmekten hakkında dava açılan halen kararı Yargıtayda bekleyen Mesut Mestan seçildi! Amacım üzüm yemek bağcıyla işim yok ama mazisindeki şaibelerden kendini aklamadan bu ağır göreve talip olmayı sanırım çok düşünmüş olsa gerek!... 
Belki de hatalarını tamir eder takımı tekrar süper lige çıkarır. Biz de kendisini alkışlarız.  Unutmadan yazmakta yarar var. Bursaspor tarihinde en az oy alarak seçilen başkanı  oldu. 
Bursaspor  son 15 yılda ikinci kez küme düştü. Müsebbibleri kim derseniz: 
Öncelikle  Bursaspor’un gücünden faydalanan şark kurnazları, Bursaspor yönetiminde benim de adamım kanalıyla elim olsun benimde o masada gücüm olsun diye yeteneksiz, kalitesiz yönetim kurullarını bize  empoze eden kendilerini oyun kurucu gören şahıs, kurum ve kuruluşların sözüm ona elitleri.  
Bursa’da Bursaspor’dan daha büyük bir gücün olmadığı geçmiş yıllardaki siyeset üstü, kamu kurumlar üstü bir çatı oluşturamadığımız sürece gelecek Bursaspor’u çok üzeceğe benzer. Bursaspor gücünü futbol siyasetçilerden, para babalarından, BTSO’dan, 13 tane organize sanayi bölgesinden değil; Bursa ilinin aidiyet duygusuyla büütnleşen, kendini Bursalı kabul eden tarihi kültürüne değer katabillmek adına  şahsında Bursayı , Bursaspor’u temsil edebilen ve cefakar taraftarından almalıdır... 
Kongrede Büyükşehir ve merkez ilçe  Belediye Başkanlarını, BTSO başkanını, bakanları , milletvekillerini göremedik. Sahi neden gelemediler? Gören var mı?
Eski kulüp başkanları da malesef yoktular!. Başkanlığını yaptığı Bursaspor kongrelerine gelmemek ne anlama geliyor.? Özellikle son 10 senedir Bursaspor’un her türlü gücünü kendi menfaatine kullanabilenler neden ortalarda yoklar? Görünenlerin de Timsah göz yaşları dökmesine ne demeli!.
Ülkemize Bursa ili, 15 milyar dolarlık ticaret hacmi olan ekonomideki ikinci en önemli girdi sağlayan bir ilimiz. Türkiye Cumhuriyetinin Bursa İline borcu var. Bursa ili ülkesine verdiğinden daha az katkı alıyor. 
Resmi banklara olan borçları (herhangi bir bahaneyle , bu reklam vererek olabilir) kapatılmalıdır. Sayın Faruk ÇELİK bakanımız bu konuda icranın başı olarak bursanın alacağı yardım için taşın altına el koymalıdır!.

BURSASPOR'U NELER BEKLİYOR

Bursasporun transfer tahtasını açması için 30-35 milyon lira sıcak paraya ihtiyaç var. Haziran sonuna kadar 60 milyon, yıl sonuna kadar en az 100 milyon para lazım olduğu dillerde dolaşıyor... Yeni transfer harcamaları,  diğer harcamalar, vadesi gelemiş borçlar derken  bakalım ne olacak... 
Üstüne üstlük  - 6 puan silme, 2 yıl transfer yapamama ceza alma riski de bedava.Kongre de bu konulara sıra bile gelip konuşulamadı. Herhalde futbolcu satışından gelecek para ile tahta açılacak. İnşallah kaynak bulunmuştur.  
Başkan adaylığı için isimleri geçenler geri adım attıkları görüldü. Bu konuda da bu isimleri eleştiriyorum. Çünkü Bursaspor için yönetim dürüst şeffaf, süistimallere fırsat vermeyen bir görüntü verirse Bursa  bu yönetimi sırtında taşır. Bursaspor’da sorun para sorunu değil güven sorunudur. Güvenilmeyen yönetim sorunudur. 
Ali Ay’ın ve yönetim kurulu üyelerinin alacaklarına karşılık karar defterine aldığı taşınmaz ve gelirlere temlik kararı, oylanarak temlik kararının  iptaline karar verildi.Bursaspor Bağımsız Denetleme Kurulu ise ibra edildi.
Ayrıca Ali Ay ve Cemil Parlakay'ın Bursaspor’u kötü yönettikleri için Disiplin Kurulu'na sevk talebi genel kurul üyeleri tarafından oybirliği ile  kabul edildi.
Ali Ay yönetiminin koyduğu “gelirlere konulan temlik” kararının kaldırılması, Ali Ay’ın ibra edilmemesi,“kontrol benim elimde diyen” bir kongre oldu. Hukuki süreç bakalım nasıl işleyecek! 
Alacakların isteklerine alışmıştık ancak kongrede bizi küme düşüren Mesut Bakkal‘ın 750 bin TL alacağı için  Bursaspor Kulübü‘nü mahkemeye verdiğini öğrenince aklımızı sorgulama ihtiyacımız zamanının gelip geçtiği, altyapı üstyapının yeniden dizaynı ele alınma vaktinin geldiğinin işaretidir. 
Kulübün borcu mart ayı itibariyle 437 milyon 909 bin TL. 
Bursaspor’un seçilen yeni yönetimin ciddiye alınıp desteklenip desteklenmeyeceği önemli. Zenginler acaba para kaynaklarından  damlatırmı? 
Bursaspor’u karşılıksız sevenlere ihtiyaç var.
Bursa isterse başarır. 
Risk alan Mesut Mestan ve yönetimine başarılar dilerim