Bugün Cumhuriyet Bayram'ı 93. yıldönümü ama statta yabancı tribün üstündeki locaya asılan bayrak  dışında ne yazık ki Türk Bayrağı yoktu!  Bu anlamlı günde 16 puanlı Bursaspor, 10 puanlı Konyaspor karşısında kazanarak yıl sonu başarı beklenti çıtasını yükseltti.

2010 yılından bu güne yenemediğimiz Konyaspor’u 6 yıl sonra  güzel bir oyun sonrası yenerek  şeytanın bacağını kırdı. Şampiyonluk senesinde tarihi başarı tekerrür mü ediyor!... Unutmadan hatırlatayım; Geçen sezon ilk yarı 17 maç 18 puandaydık!!!

Oyun karakteri birbirine benzeyen iki takım. Konya sabırlı oynayan, oyunu enlemesi genişletebilen, rakip savunma arkasına yaptıkları topsuz  koşularla pozisyon bulmaya çalıştılar. Gösterişsiz oynayıp hatlar arasındaki bağlantıyı iyi kurabiliyorlar.  Klasik Aykut Kocaman disiplini. Orta alandaki  Ali Çamdalı ve ilerdeki Baliç iyi adam. Göze batan yıldız oyuncuları yok.

Sahada Bursaspor’u dizayn eden Batalla.  O, bir kaptan, saha içi lideri, takımın abisi golcüsü ayrıca takımın yaşlılarından olmasına rağmen en çok koşanı. Batalla varsa sorun yok. Savunmada Şamil ve İsmail rakip oyuncular ile boğuştular, yürekleriyle oynayıp başarılı da oldular.  Oyun kurgusuna katkı için aynı şeyleri söylemek zor. Ama olsun müthiş mücadele ediyorlar.  

John hızlı çabuk ve  kolay adam eksiltebiliyor. John’un ofansif yönü iyi savunma yönü eksik ama faydalı oyuncu.

Bursaspor bir önceki maçlarına göre rakibinin üzerine  daha çok özellikle kanatlardan gitti. Daha çok topa sahip oldu. Hatlar arasındaki uyum John, Deniz ve Dell Vale’nin sürekli hareketli olup alan değiştirmesi, sahayı genişletmeleri, rakip savunmanın  ikinci yarı dengesini bozdu.  John ilk yarı  Del Vale ikinci yarı çok iyi işler yaptılar. Del Vale’nin  ilk goldeki asisti nefisti. Kubilay da ilk golünü atarak rahatladı. Merter çok hırslı, istekli ve  çook başarılıydı.

Jourquera takım için bu sene süpriz transfer oldu. Hamza hocanın iyi bir hamle oyuncusu oldu. Oyuna girince orta alan üstünlüğü ve pas yüzdesi  lehimize döndü goller geldi. Batalla ile pas trafiği görülmeye değerdi.    

Final pasları ve ortalardaki isabetsizlik skor için en büyük engeldi. Maçın kırılma anı Harun'un kurtarışı, John yerine Kubilay'ın oyuna girmesiydi. Hamza hoca yine hamleleriyle üç puanı aldı.   Bursa hedefe inansın güzel şeyler olacak. Anadolu derbisi bizim . Toplanan 19 puan ile  zirve yarışını bırakmıyoruz.

Bursaspor’da arkadaşlık  çok güzel. Oyuncularımız kenetlenmiş.  Bugün pas vardı, verkaç vardı, gol vardı ve güzel sonuç geldi. Takımda  İyi futbol başladı. Keyiflendik. 

Hey Bursa…..Haberiniz var mı?   Bursaspor vites büyüttü. Tüm Bursa olarak bu takıma sahip çıkalım. Bırakalım eleştirileri Hamza hocayı da futbolcularımızı da bağrımıza basalım.  İşte  takım ortada. Son beş yılın en iyi başarısını elde eden Hamza hocayı ve  oyuncularımızı alınlarından öpüyorum.

Lig yarışında biz de varız….