Bursaspor kulübü, pişmanlıklar, keşkeler, kahırlar, ümitsizlikler ve doyumsuzluklarla yaşamamalı. Başkanımız Ali Ay’ın inadı inat;  herkesi dinliyor ama yine bildiğini okuyor!!!

Yerel bir gazetede çıkan köşe yazısında  yönetimin futboldan anlamadığını alaylı bir üslupla kaleme alması bile Ali Ay başkanı kendine getiremiyor. Ben,  Ali Ay başkanın, Bursaspor sevdalısı olduğundan, samimiyetinden  şüphe etmiyorum. 

Bütçeyi disiplin altına almak, bataklıktan çıkmak için  küçülme stratejisini uygulayan yönetim size,  on binlere sesleniyor, lütfen duyunuz. Küçülmenin vadesini uzatın hem siz rahat edin hem de  taraftar seni sahiplensin. Bir civciv kabuğunu kırmadan hayata başlayamaz. Bursaspor’un  takım olarak gücü  belli, kabuğunu kıracak gücü yok hatta  kendi kozasını örmeye devam ediyor… Başkanımız Ali Ay’ın inadı inat;  herkesi dinliyor ama yine bildiğini okuyor!!!

Bursaspor’u yönetenlerin görevi; icraatlarını, kendi heva, istek ve arzusuna  göre sunmak için değil, Bursaspor’un, değerler yaratan ve o değerlere  göre faaliyetlerini sürdürmesini sağlamaktır.  Bursaspor, iyi yönünü  ortaya çıkarmalıdır.

Bursaspor üretmeli, çevresini  değiştirebilmeli, çevresinin kuklası olmamalı. Bursaspor kendi gücünü de, zayıflığını da  bilmeli,  kendini yenileyebilmeli ve güven veren olmalı. Bursaspor kulübü, pişmanlıklar, keşkeler, kahırlar, ümitsizlikler ve doyumsuzluklarla yaşamamalı.

Mevlana ne güzel söylemiş; Aynı dili konuşanlar değil, aynı duyguları paylaşanlar anlaşabilirler. DemekkiBursaspor ve taraftar anlaşamıyorsa  duygularında çatışma var. Bu çatışma,  özendirerek, imrendirerek ve sevdirerek aşılabilir. Başarılı olmak için iki yol vardır. Ya  kendi aklından  faydalanacaksın ya da  başkalarının  akılsızlığından faydalanacaksın. Bursaspor acaba bunun neresinde?  Korkarım kendilerini her zaman hem kurnaz hem de akıllı gören menajerler,  Bursaspor’un borç korkusundan faydalanmaktalar!!!

Bursaspor,  büyük bir taraftar kitlesinin varlık sebebidir. Liderlik taraftar  edinme  yeteneğidir. Şu unutulmamalı. Herkes gibi taraftarın da bir düşünceye  sahip olma hakkı vardır.  O nedenle sayın Bursaspor yönetimi;

O Düşünceleri dinleyiniz!

O düşünceleri anlayınız!

Kulübün başarısı için taraftar ile anlaşılır,açık  iletişime acilen geçilmeli ve istişarede bulunulmalıdır.

Yoksa bu taraftarı kaybedip boş tribünlere oynama  ihtimali çok yüksektir.