Bursa bir sanayi şehri, tarım şehri, tarih, turizm, kültür şehri… 
Elbette bu liste daha da uzatılabilir. Ancak, Bursa tüm bu özelliklerine rağmen bir eğitim ve üniversite şehri değil.
İstanbul’da 9 devlet, 40 vakıf üniversitesi olmak üzere 49 üniversite var. Ankara’da ise 8 devlet 10 vakıf üniversitesi hizmet vermekte. İzmir’de altısı devlet, üçü vakıf olan toplam 9 üniversite var. 
Bu şehirlerden sonra Türkiye’nin en büyük şehri olan Bursa’da ise sadece 2 tane devlet üniversitesi var.
Sanayinin, üretimin merkezi olarak nitelendirilen, gerçekleştirdiği ihracatla Türkiye rekorlarına imza atan Bursa’da eğitimin bu kadar geri planda kalması gerçekten üzücü bir durum. 
Ağızlarda sakız gibi durmadan tekrarlanan üniversite – sanayi işbirliğini bu kısıtlı imkânlarla gerçekleştirmek ise pek mümkün değil gibi görünüyor.
İşte bu sorunun giderilmesi için Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) önemli bir çalışma başlattı. 
Bursa’ya bir üniversite açılması ve bu üniversitenin hangi ihtiyaçlara cevap vermesi konusunda çalışmalar yürüten BEBKA, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Saim Kılavuz ve Bursa Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Arif Karademir’i ziyaretler gerçekleştirerek fikir alışverişinde bulundular.
Sonrasında ise Bursa’nın mülki amirleri, ilçe belediye başkanları, kaymakamları ve sivil toplum kuruluşları ile İhtiyaç Analizi Projesi İstişare Toplantısı’nda bir araya gelen BEBKA Genel Sekreteri İsmail Gerim ve BEBKA uzmanları, Bursa’nın tüm paydaşlarının fikirlerini aldı.
Bu özverili çalışma umarım ki, en kısa sürede sonuç verir. Eminim ki yeni bir üniversite ya da üniversiteler şehir yaşamına farklı bir dinamizm, akademik alanda önemli kazanımlar ve sanayi, tarım gibi alanlarda gelişmeler sağlayacaktır.
 

MEDICABIL KALİTESİ YILDIRIM’DA 
Özel Medicabil Hastanesi 10 yıla yakın süredir Nilüfer ilçesinde Bursalılara hizmet vermekte. Hastanenin ünü ise gerek uluslararası aldığı kalite sertifikalarıyla, gerek, doktorlarının başarısı, gerekse de verdiği sağlık hizmetleriyle Bursa’nın yanı sıra yurtdışına da ulaşmış durumda.
Geçtiğimiz yıl Yıldırım’da Cerrahi Tıp Merkezi olarak hizmete başlayan tesisin, Yıldırımlıların yoğun ilgisinin ardından hastaneye dönüşüm süreci tamamlandı. 
Geçtiğimiz günlerde resmi açılışı yapılan hastane 17 branştaki polikliniğin haricinde 2 ameliyathanesi, 1 doğum ünitesi, 1 endoskopi ünitesi, erişkin ve yeni doğan yoğun bakım ünitesi ile Bursalılara hizmet vermeye devam edecek.
Bu önemli yatırım için Özel Medicabil Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ömer Faruk Bilgen’e tebriklerimi sunarım. Yeni hastane eminim ki hem Bursalılar, hem de Medicabil oldukça faydalı olacaktır. 
 

VEKİL GÖZGEÇ ÜRETEN KADINLARIN YANINDA
AK Parti Bursa Milletvekili Emine Yavuz Gözgeç, kadının üretmesini, ekonomik hayata katılmasını her zaman destekleyen ve yaptığı çalışmalarla da buna katkı koyan bir milletvekili.
Bursa Tarım Farım Fuarını ziyaret eden Vekil Gözgeç, Bursa Kadın Kooperatifleri standını ziyaret ederek, Bursa’nın farklı ilçelerde üretime katılan kadın kooperatifleri temsilcileriyle bir araya gelerek, desteklerini sundu.
15 Ekim’de de TBMM’de bir konuşma yapan Vekil Gözgeç, 15 Ekim Dünya Kadın Çiftçiler gününü kutladı.
Yaptığı konuşmada Türkiye’deki tarımsal üretimin yüzde 50’sini kadınların gerçekleştirdiğine dikkat çeken Vekil Gözgeç, KOSGEB ve İŞKUR’un verdiği eğitimler ve desteklerle kırsal bölgelerde yaşayan kadınların kalkınmasında önemli rol oynadığını söyleyerek, Bursa’da ve Türkiye’de kadın çiftçilerin kurduğu köy kooperatiflerinin sayısının her geçen güç arttığını sözlerine ekledi.