Dün Bursa Büyükşehir Belediyesi çok önemli bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Türk dünyasının UNESCO’su sayılan ve kısa adı TÜRSOY olan Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı’nın 2022’de Bursa’yı Türk Dünyası Kültür Başkenti seçmesi nedeniyle tanıtım organizasyonu gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın ev sahipliği yaptığı toplantıya Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un anı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Başkan Aktaş, Bursa’nın tarihi ve kültürel değerlerini saymakla bitiremedi. Biz burada yazsak yerimiz kalmaz. 8 bin 500 yıllık bir geçmişe sahip kentimizde o kadar çok kültürel ve tarihi değer var ki hepsi birbirinden önemli. En basitinden Bursa’da 23 müzenin varlığını söylemek aslında her şeyin özeti olur. Alinur Aktaş bu vesile ile 2022 yılında şehrin tanınırlığını tüm dünyaya yaymak için canla başla çalışacaklarına vurgu yaptı. Tarihi Hanlar Bölgesi’ni gün yüzüne çıkarmaya çalışan büyükşehir belediyesinin Bursa’yı tanıtmak içim eline müthiş fırsat geçmiş durumda.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy da organizasyonu önemine vurgu yaparak  “Bu fırsatı değerlendirerek Bursa’yı çok iyi anlatmalıyız”  ifadelerini kullandı. Bakan Ersoy sözlerinde çok haklı gerçekten. Kapımıza gelen bu fırsatı çok iyi değerlendirmek başta büyükşehir belediyesinin olmak üzere şehrin tüm paydaşlarının görevi olmalı. Sanayide ki başarısına rağmen turizmden yeterince pay alamayan Bursa’nın 2022 yılında eline geçen fırsatı en iyi şekilde kullanması lazım.  

 Binlerce yıllık tarihi ve kültürel değerleri barındıran kentimiz bu sayede değerleri bir kez daha gündeme gelecek.  Kültür Başkenti Logosu’nun da tanıtıldığı toplantıda asıl çalışmalar ocak ayından itibaren başlayacak.  Birkaç kültürel değeri ile dünyanın bildiği kentlerin yanında Bursa bir hazine.  Ve görünen o ki şimdi bu hazinenin gün yüze çıkma vakti geldi.