2.Bursa Gıda Fuarı önceci lansman toplantısı davetine biz de ‘agazete’ olarak icabet ettik.

Toplantı, Bursa Esnaf ve Sanatkârlar Odası (BESOB) Başkanı Arif Tak, Bursa Aşçılar Derneği(BURASDER) Başkanı Sait Kaplan, Bursa Aşçılar Derneği Onursal Başkanı Reşat Kahriman, Gıda Mühendisleri Odası Bursa Şube Başkanı Lale Yıldız, Gastronomi Turizmi Derneği(GTD) Bursa Temsilcisi Ramazan Başan ve Bursa Yemek Sanayicileri Derneği (BUYSAD) Başkanı Coşkun Dönmez’in katılımıyla Merinos Gölpark’ta gerçekleşti.

Network Fuarcılık tarafından 2-4 Mayıs 2019 tarihlerinde 2’inci kez düzenlenecek olan Bursa Gıda Fuarı’nın tanıtım toplantısı yapıldı.

Toplantıda konuşan Network Fuarcılık Genel Müdürü Hasan Eker, gıda sektörünün Bursa’da oldukça önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, “Amacımız Bursa gıda sektörünün gelişimine ve tanıtımına katkı sağlamaktır. Gıda Fuarımız ile Bursa’nın tatlarını, kültürünü, yemeklerini, kısacası kentimizle özdeşleşen gıda ürünlerini tüm Türkiye’ye tanıtmaya gayret edeceğiz” dedi.

Fuarın 50 firmanın katılımıyla 2 Mayıs 2019 Perşembe günü saat 11.00’de Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde kapılarını açacağını dile getiren Hasan Eker, “Fuarımıza hem yerel hem ulusal hem de uluslararası markalar katılacak. Üç gün boyunca devam edecek olan fuarımızda yalnızca profesyoneller yer alacak. Bu anlamda sektördeki firmaların direkt olarak müşterileriyle bir araya gelmesini sağlayacağız. Kısacası sektörün paydaşlarını bu fuarda buluşturacağız” ifadelerini kullandı.  

Fuarların sektörlerin desteğiyle gelişebileceğini de ifade eden Hasan Eker, gıda sektöründen gerekli desteği gördüklerini dile getirdi. Eker, “Fuarımızda en önem verdiğimiz konu, stant açan firmaların müşterilerini getirebilmektir. Ziyaretçi kitlemiz ulusal bazda olup, fuarımız ihracata yönelik değildir. Ziyaretçiler konu ile ilgili toptan alım gücüne sahip kurumlar olacaktır. Perakende satış olmayacaktır. Halka ve son tüketiciye kapalıdır” dedi.

Dünyada her gün bir yerlerde fuar açılıyor.

Fuarların amacı ürün ya da hizmetleri tanıtmak ve satmaktır.

Kimi imaj için kimi yeni bir pazar bulmak için kimi yeni çıkardığı bir ürünü tanıtmak için fuarlara katılır.

Ziyaretçiler de sektördeki gelişmeleri ve fırsatları takip edip yakalamak için ziyaret eder.

Bursa’da fuar kültürü 1980 yıllarında Reşat Oyal Kültür Parkı içinde başlamıştır.

Çok da güzel sonuçlar alınıyordu oradan.

Yıllar sonra bir adım atılarak BUTTİM’in yakınında bir fuar alanı kuruldu ve fuar hizmetleri verilmeye başlandı ve hala devam etmektedir.

Ancak geldiğimiz nokta… Orası son kullanma tarihini doldurdu.

Bursa Büyükşehir Belediye eski başkanı rahmetli Hikmet Şahin tarafından yapılan Merinos AKKM, Bursa ve Bursalılar için büyük bir miras...

Butik fuarlar için gayet elverişli özel ve güzel bir alan oldu.

Bu alanın daha çok kullanılması ve Bursa ekonomisine ve tanıtımına katkı sağlaması gerekiyor.

Fuarlar aynı zamanda o şehrin gelişmişliğini, hareketliliğini ve bereketliliğini gösterir.

Bursa’nın tarımı ve tekstili tek başına Türkiye’ye yeter.

Yeter ki gerçek anlamda sahip çıkalım. Sözde değil özde gereğini yaparsak gerekli sonucu alırız.

Fuarsız bir şehir kısır ve kapalı bir şehirdir.

Rahmetli Şahin, ticaret, eğitim, siyaset, fuar, kongre, ilim ve bilim ufku geniş tecrübeli ve değerli ender bir insandı.

Gelecek için çok güzel hayalleri ve projeleri vardı.

Bizlere düşen ise hiç olmazsa etkili ve yetkililer tarafından rahmetli başkanımızın Bursa’da adının yaşatılması adına bir yere isminin verilmesi güzel bir vefa örneği olacaktır.

Allah (c.c.) rahmet eylesin. Mekânı cennet olsun.