Milli Ses Ver Projesi kapsamında yürüttüğümüz Türk bayrağı hediye etme çalışmalarımız devam ediyor.

Kalite Birliği, bugüne değin elli bine yakın Türk bayrağını hediye etmenin mutluluğunu yaşarken, bir yandan da elli bininci Türk bayrağını kime hediye edeceğine karar vermeye çalışıyor.

Dile kolay, elli bin Türk bayrağı, Milli Ses Ver Projesi kapsamında gönderde dalgalanıyor.

Bayrak kampanyamıza destek veren dostlarımıza, arkadaşlarımıza buradan bir kez daha teşekkür ediyoruz.

İyi ki varsınız ve sizin kaliteniz bizi kaliteye sevk ediyor ve bizlere şevk veriyorsunuz.

Kalite Birliği başkan yardımcısı Ferudun BAYKARA ile birlikte, REFERANS GRUP'un Nilüfer OSB'de bulunan tesislerini ziyaret ettik.

Her zaman olduğu gibi, gittiğimiz her yere getirdiğimiz gibi, gelen herkese takdim ettiğimiz gibi, Referans Grup'un sahipleri Yusuf YARAR ve Salim USTA'ya da, şanlı Türk bayrağımızı hediye ettik.

İşte o esnada bir şey öğrendik ki, Bursalı bir firmanın böyle bir organizasyonda görev alması dolayısıyla, Bursa ile bir kez daha gururlandık, Milli Ses Ver Projesinin Koordinatörleri olarak, her iki iş insanına teşekkür ettik.

 Tunceli'nin Ovacık ilçesinde bulunan Komando Taburunda dalgalanan dev Türk bayrağı, Bursa merkezli Referans Grup tarafından hediye edilmiş.

https://enbursa.com/haber/2020/09/01/136850-5f4e1383adb32.jpeg

"Söz konusu bayrak olunca para pulun hesabı olmaz. Tüm masraflar Referans Grup tarafından karşılanacak. Bayrağın her zaman yükselmesi ve ihtişamlı durması gerekir.

Bize emanet edenler, büyük mücadele verdiler. Bunun bilincindeyiz. Bayrak bir milletin özgürlük alametidir" böyle diyor, Referans Grup'un sahipleri...

Kendilerine, Milli Ses Ver Projesi adına teşekkür ediyoruz ve onlara buradan şöyle seslenmek istiyoruz;

Adınız Referans, bulamazsanız bir referans, Milli Ses Ver Projesi sizlere her daim referans...

***

KALİTE BİRLİĞİ GENEL KURULU

Tüm hazırlıklar tamamlanmıştı.

Kalite Birliği'nin 6. Olağan Genel Kurulu 3 Nisan Cumartesi günü yapılacak ve adeta KALİTE MANİFESTOSU açıklanacaktı.

Ancak, planlandığı gibi olmadı ve hafta sonu sokağa çıkma yasağı ilan edilince, genel kurul iptal edildi.

Kalite Birliği Başkanı prof. Dr. Erkan IŞIĞIÇOK, "Her işte bir hayır vardır" diyerek, Genel Kurul toplantısının bayramdan sonra gerçekleştirilecek olduğunu ifade etti.

Duyuruları yapılan, gündemi belirlenen ve 3 Nisan Cumartesi günü yapılması planlanan Genel Kurulun, yasaklar dolayısıyla iptal edildiğini, Kalite Birliği üyelerine ve kalite sevdalılarına buradan duyuralım...

***

TSE'DEN HABERLER (www.tse.org.tr)

TSE İLE OSBÜK YETKİLİLERİ İSTİŞARE TOPLANTISINDA BİR ARAYA GELDİ

Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK), “TSE’nin Sanayicilere Yönelik Hizmetleri, OSB’lerde Yapılabilecek Muhtemel İşbirlikleri ve TSE’den Beklentiler” konulu istişare toplantısı düzenledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin ve OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü’nün katıldığı toplantı çevrim içi ortamda gerçekleştirildi.

Organize sanayi bölgelerinin Türk sanayisinde lokomotif rol oynadığına dikkat çeken Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede, “Bakanlık olarak, OSB’lerdeki sanayicilerimizin uluslararası normlarda üretim yapmaları ve dünyaya açılmalarını sağlamak gibi önemli bir görevimiz var. OSB’ler içerisinde 64 binden fazla firma var ve bu büyük bir güç. Türkiye ekonomisinin önemli bir kısmı OSB’ler içerisine şu anda yerleşmiş durumda” dedi.

https://statik.tse.org.tr/upload/tr/resim/haberyonetimi/tse-toplanti_24032021161959.jpg

Büyükdede, TSE’nin de çok iyi bir altyapısının bulunduğunu, var olan kapasitesini iki katına çıkarma çalışması yürüttüklerini ve yeniden yapılandırdıklarını anlattı. Sanayicilerin dünyaya açılması ve uluslararası normlara kavuşturulması konusunda çok ciddi bir çalışmanın içine girdiklerini belirten Büyükdede, OSB’lerde TSE’nin varlığının artacağına işaret etti.

Toplantıda bir sunum yapan TSE Başkanı Prof. Dr. Adem Şahin, TSE olarak Türkiye’deki OSB’lerin gelişim serüvenine şahit olduklarının altını çizdi. TSE Başkanı Şahin, “Organize sanayi bölgelerinin Türkiye’de sanayinin gelişmesi, çarpık kentleşme konusundaki mücadelede sanayinin olumsuz etkilerinin azaltılması, sanayicilerin kendi aralarındaki iş birliği imkânlarını birleştirerek daha etkin bir noktaya taşınmasında önemli görevler ifa ettiğini biliyor ve buna inanıyorum” dedi.