Ülke olarak yeni tip koronavirüsle tanışmamız ve mücadele etmemizin 212. günü; yani 6 ay 28 gün...

Bursa’da trafiğe kayıtlı toplam araç sayısı 930 bin 903 adet.

Türkiye’de trafiğe kayıtlı araç sayısı 23 milyon 753 bin 684 oldu.

Bu yıl dünya genelinde üretilen araba sayısı 52 milyonu geçti.

Petrolün tükenmesine kalan gün sayısı 15 bin 589 gün.

Doğalgazın bitimine kalan gün sayısı 57 bin 534 gün...

Türkiye’nin en önemli gelir kalemlerinden biri de tartışmasız akaryakıt.

Hemen herkesin aracı var; bazılarının da 1’den fazla olduğunu hesaba katarsak, ülke ekonomisine ciddi anlamda bir katma değer sağlıyor akaryakıt…

Koronavirüs pandemisiyle ülke hemhal olurken, ilk vakanın ülkemizde ‘çıktı çıkıyor’ zamanı geldiğinde bir bayrak değişimi yaşandı.

Yoluna medya ve şans oyunları sektöründe devam eden Demirören Holding Grubu, akaryakıt piyasasından çekilmesini Total’in satışıyla gerçekleştirdi.

Bursa’da Renault ile şehrimizde yer alan Oyak Grubu, M Oil ile birlikte Total’i de bünyesine kattı.

Güzel Enerji adlı şirkette de bu iki markayı buluşturdu.

Benim de aralarında bulunduğum Bursalı gazetecilerle sohbet toplantısı düzenledi Genel Müdür Yüksel Yılmaz…

İlk olarak TOTAL ve M Oil, Bursa’da bayi ve bölge temsilcileriyle bir araya geldiler.

OYAK çatısı altında Enerji sektöründe hizmet veren ve Ağustos ayı itibarıyla ticari olarak Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş. unvanı altında birleşen TOTAL ve M Oil istasyonları yeni döneme dair hedeflerini açıkladı.

OYAK, Türkiye akaryakıt ve madeni yağ dağıtım sektörünün önemli iki markası TOTAL ve M Oil’i Mart ayında tüm operasyonlarıyla birlikte satın almıştı.

Bu tarihten itibaren OYAK çatısı altında hizmet veren TOTAL ve M Oil markaları, geçtiğimiz Ağustos ayında ticari olarak Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş. ticari unvanı altında birleştirilmişti.

Genel Müdür Yüksel Yılmaz, Güzel Enerji Akaryakıt dağıtım lisansı altında, toplamda 900 istasyona ve yüzde 6,5’lik pazar payına sahip olan Total ve M Oil, büyüme hedefleri doğrultusunda Bursa bölgesindeki Total ve M Oil istasyon sayılarını artırmayı planladıklarını açıkladı.

Güzel Enerji Akaryakıt A.Ş. Genel Müdürü Yüksel Yılmaz, “Her iki markanın yıllardır ortaya koyduğu başarılı çalışmaların ve sahadaki gücünün birleşmesi bizi şimdiden heyecanlandırıyor. Bu birleşmenin oluşturacağı sinerji ve güçle önümüzdeki günlerde hedeflerimize doğru büyük bir hızla ilerleyeceğiz. Bu yolculukta bizim için Bursa’nın önemi oldukça fazla. Bursa’da toplam 27 istasyonumuzla ve yüzde 8,5 pazar payıyla hizmet veriyoruz. Bölgenin Türkiye sanayisi için öneminin farkındayız; bünyesinde faaliyet gösterdiğimiz Ordu Yardımlaşma Kurumu’nun da diğer sektörlerde faaliyet gösteren şirketleri aracılığıyla bölgede önemli sanayi yatırımları bulunuyor. 2020 senesini hazırlık yılı olarak görüyor, iş ortaklarımızın görüş ve önerilerini de dikkate alarak stratejilerimizi oluşturuyoruz. 2021’de kararlı adımlar ile şirketimizi ileri taşımayı hedefliyoruz” ifadeleriyle şirketin ve kendilerinin hedeflerini kısaca ortaya koydu.

Özellikle de akaryakıtın vazgeçilmez bir aktör olduğu ülkemizde hedeflerine ulaşma konusunda sıkıntı yaşamayacaklardır.

Bursa’ya katacağı yenilikleri ise göreceğiz elbette. Zira çok ciddi bir rekabet var akaryakıt ve madeni yağ sektöründe…

Tercihler sürücülere göre de farklılık gösterebiliyor.

Örneğin shoplar ve tuvaletler bile belirleyici bir sebep.

Yerli otomobil de sahaya inince, elektrik de devreye girince, nasıl bir pozisyon alınacak onu da hep beraber göreceğiz...