Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Otomotiv ve Ulaşım Araçları Sektör Kurulu tarafından, MÜSİAD Bursa Şubesi ev sahipliğinde ‘Yerli Otomotiv ve Üretim Teknolojileri’ konulu istişare toplantısı düzenlendi.

Geniş katılımlı gerçekleşen toplantıda, Bursa’nın gerek yetişmiş iş gücü, gerekse de altyapısı ile yerli otomobil üretimi için doğru adres olduğu vurgusu yapıldı.

Toplantıda MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Nihat Alpay da, yerli otomobil üretimi için Bursa’nın gerekli donanıma, bilgiye ve altyapıya sahip olduğunu vurgulayarak, üretimin merkezinin Bursa olması çağrısında bulundu.

Toplantıya katılan Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdede ise yerli otomobil üretim süreci hakkında bilgilendirmelerde bulunarak, üretim yerini 5’li konsorsiyumun, TOBB koordinasyonunda belirleyeceğini söyledi.

Otomotiv sanayisiyle Türkiye’nin önemli merkezlerinden olan Bursa’nın, yerli otomobili üretme isteğine bizler de ortak oluyor ve bu girişimin Bursa’da hayat bulmasını arzuluyoruz.

 ***

KAMUDA DEĞİŞİM VE DİJİTAL DÖNÜŞÜM SEMİNERLERİ BAŞLIYOR

Bursa Valiliği, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Bursa Eskişehir Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) tarafından birlikte düzenlenen ‘Rekabet ve Kalkınma İçin Kamuda Değişim ve Dijital Dönüşüm Seminerleri’ bugün gerçekleştirilecek programla başlıyor.

Değişen dünya ve teknolojik gelişmeleri takip etmek, kamu yönetimlerinin kurumsal kapasitelerini geliştirmek amacıyla düzenlenen ve 3 ay boyunca sürecek seminerlerin ilkinin konuğu ise Ahmet Şerif İzgören olacak. İzgören ‘Değişim Yönetimi’ konulu sunumuyla katılımcılarla buluşacak.

Seminerlerin verimli bir şekilde, istenilen hedef kitlede istenilen etkiyi yaratmasını diliyoruz.

 ***

23 NİSAN COŞKUSUNU ATA’NIN DOĞDUĞU EVDE YAŞADILAR

Balkan Rumeli Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BALKANTÜRKSİAD) anlamlı bir etkinliğe imza atarak, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Atatürk’ün Selanik’te doğduğu evde kutladı.

Selanik Başkonsolosu Orhan Yalman Okan ile de bir araya gelen BALKANTÜRKSİAD heyeti, 23 Nisan’ı Selanik’te yaşayan Türk çocuklar ile birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve silah arkadaşlarını 23 Nisan’da, onun doğduğu evde anmanın unutulmayacak bir anı olduğunu söyleyen BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan ise BALKANTÜRKSİAD olarak çocuklara daha güzel bir dünya bırakmak için çaba göstereceklerini söyledi.