Bursa Platformu'nun bir projesi ile ilgili olarak, Bursa Platformu Başkanı Suat GÜLÇİMEN ve Başkan Yardımcısı Resul YİĞİT ile birlikte, Bursa'nın ilçelerinde "Bursa sevdamız, kalite davamız" teması ile bir dizi ziyaret programı gerçekleştirdik.

 

İNEGÖL

İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Yavuz UĞURDAĞ, Meclis Başkanı Mahmut DEMİRTAŞ ve Yönetim Kurulu Üyesi, aynı zamanda TSE'den eski mesai arkadaşımız, dostumuz, İnşaat Mühendisi Hatun MALGARALI'yı ziyaret ettik.

Bursa Platformu hakkında bilgiler verdik, Bursa'nın geleceğe dönük vizyon projelerini anlattık.

İnegöl'ü heyecanlı, azimli ve kararlı gördük.

Başka bir yazımızda konu edecek olduğumuz, İnegöl Fuar projesini duyunca, Bursa adına sevindik, İnegöl'ün heyecanı karşısında heyecanlandık.

Buradan duyuralım, İnegöl hep gündemde olacak, yakın bir zamanda, İnegöl TSO ile Bursa Platformu, bir çalıştaya imza atacak, İnegöl Türkiye'nin ekonomisine daha çok katkı sağlayacak.

 

YENİŞEHİR

Yakından tanıdığımız, çalışmalarını her zaman takdir ettiğimiz, mütevazılığı ve kaliteye yaklaşımı, TSE ile olan güçlü bağları dolayısıyla her daim gönlümüzde yeri olan, Yenişehir Belediye Başkanı Süleyman ÇELİK ile Bursa Platformu’nun projelerini değerlendirdik.

Biz, koltuklara yapışanı, koltuktan kalkınca apışıp kalanı, hayata küseni, ahkam keseni gördük!

Süleyman ÇELİK Başkan’ın, Belediye Başkanlığından sonra, kendisine teklif edilen Belediye Meclis Üyeliğini kabul etmedeki mütevazılığına şahit olduk ve Büyükşehir Meclis Üyesi olarak Bursa'ya geleceğinden dolayı da, Bursa Platformu olarak mutlu olduk.

Geçmişte, TSE-OTM yatırımının Bursa'ya gelmesi ile ilgili vermiş olduğu destekleri, süreç boyunca gayretlerini bilen biri olarak diyoruz ki; "Bursa Platformu, her zaman seninle Süleyman Çelik Başkan!"

Yenişehir Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Orhan TORUN ve yönetim kurulunu ziyaret ederek, Bursa Platformu’nun çalışmalarını anlattık. Bursalılık bilincinin daha da yaygınlaşması hususunda fikir birliği sağladık.

Orhan TORUN Başkan’ın gayret ve çabalarına, sanayici ve işadamı kimliği ile de Yenişehir ve Bursa ekonomisine katkılarına yakinen şahidiz.

 

KARACABEY

Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Naci GÜNCÜ ve Meclis Başkanı H.Fikri SEZER'i, ziyaret ederek, Bursa Platformu hakkında bilgiler verdik, "Bursalılık" bilinci üzerine görüş alışverişinde bulunduk.

Karacabey'in geleceğe dönük sanayi vizyonunu dinledik, Bursa ve ülkemiz adına umutlandık, mutlu olduk. Bursa Platformu ve Karacabey TSO'nun birlikte yapabilecek olduğu projeler hakkında değerlendirmeler yaptık. Karacabey'i, heyecanlı gördük, heyecanlandık.

 

MUSTAFAKEMALPAŞA

Belediye Başkanı Sadi KURTULAN'ı ziyaret ettik. İki dönem Belediye Başkanlığı yapan ve Mustafakemalpaşa'ya kalıcı eserler bırakan Sadi Başkan’a, Bursa adına teşekkür ettik.

TSE ile güzel bir diyalog kuran, kalite çalışmalarını TSE ile yürüten, geçmişte TSE ile birlikte birçok müşterek organizasyonlar yapan Sadi Başkan’ın, Bursa Platformu'na getirmiş olduğu önerileri dinlerken mutlu olduk.

Bursa Platformu Başkanı Suat GÜLÇİMEN'in, Bursa Platformu Yüksek İstişare Kurulu üyeliği teklifini kabul eden Sadi Başkan’a, bundan sonraki çalışma hayatında başarılar diliyoruz.

Programımızda olmasına rağmen, bizden kaynaklanan mazeretlerden dolayı ziyaret edemediğimiz Mustafakemalpaşa Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim DIRAKMAN'a telefonla ulaştık, özür diledik.

Çalışmalarını ve gayretlerini oda başkanlığından beri takip ettiğimiz İbrahim DIRAKMAN Başkan’ı, Bursa Platformu olarak tekrar ziyaret edeceğiz.

 

İSSİAD

İSSİAD Başkanı Yakup ALTUNÖZ, Bursa'da herkesin tanıdığı, sevdiği bir işadamıdır.

Aynı zamanda Bursa Platformu Yüksek İstişare Kurulu ve (Şimdi olmayan, geçmişte önemli projelere imza atan) "TSE Danışma Kurulu" üyesi olan Yakup ALTINÖZ, nüktedan kişiliği, geleceğe dönük projeleri, girişimcilik ruhu, girişimcilere destekleri ve gençlere olan yakınlığı ile farkındalık oluşturan biridir.

Kendisi ile yapmış olduğumuz görüşmede, Bursa Platformu'nun geleceğe dönük projelerini görüştük.

Görüş ve önerilerine her daim önem verdiğimiz ALTUNÖZ'ün, İSSİAD ile ilgili yapmış olduğu çalışmaları, Bursa'nın girişi olan İstanbul Caddesi’nin modernizasyonu ile ilgili projelerini dinledik.

Tanıyanlar bilir, sohbeti hoştur, masasına oturunca, ancak onun "Veneddalin" demesi ile kalkarsınız, iki saat sonunda, yanından mutlu ve geleceğe umutla bakar vaziyette, "Veneddalin" demesiyle ayrıldık!..

 

DERİ OSB

İzmir yolunda ilerlerken, yolun sağ tarafında, yaklaşık 5 km içerde bir OSB var. Deri OSB'nin Başkanı Rıfat AYGÜLER, işadamı ve sanayici kimliği yanında bir vatan aşığı...

Heyecanı, azmi, tuttuğunu koparan yapısıyla, Deri OSB'nin ufkunu açan Rıfat AYGÜLER Başkan’ı ziyaret ettik. Bursa Platformu hakkında bilgiler verdik.

Vermiş olduğu ekonomik bilgiler ile gelecek adına umutlandık. Bu ülkenin daha güzel yarınlara ulaşması için hayal etmiş olduğu projeleri dinledik. Heyecanlandık ve ayrılırken kendisine şöyle dedik; "Allah heyecanını yok etmesin!"

Buradan da size bir bilgi aktaralım, umutsuzluğa düştüğünüzde, üzüntü yaşadığınızda, Rıfat Başkan’a uğrayın, bir kahve için, kahvenin hatırı 40 yıl ise onun hayallerinin yüz yıllık olduğunu görecek, umudunuzu asla kaybetmeyeceksiniz...

 

SONUÇ:

Bursa Platformu adına yapmış olduğumuz ziyaretlerde edindiğimiz net kanaati sizinle paylaşarak yazımızı sonlandıralım.

Umutsuzluğa ve mutsuzluğa yer yok.

Her tarafta kalite konuşuluyor, her yerden MİLLİ SES çıkıyor, Bursalılık bilinci sürekli gelişiyor.

Herkese önerimiz; merkezde sıkıldıysanız, ilçelere gidin, heyecanı görün, heyecanlanın, merkeze gelin, merkezi heyecanlandırın ki; BURSA AYAĞA KALKSIN...

Çünkü;

"Bursa ayağa kalkarsa, Türkiye ayağa kalkar..."